fbpx
Kanta-Häme

Ajokortittomia liikenteessä

Torstaina alkuillasta poliisipartio pysäytti Lopen kirkonkylässä Kauppatiellä henkilöauton tarkastusta varten. 1990-luvulla syntynyt mieskuljettaja puhalsi nollat, mutta voimassa olevaa ajokorttia ei mieheltä löytynyt.

Mies jäi kortitta ajosta kiinni viidennen kerran vuoden sisällä. Lisäksi ilmeni, että miehen käyttämä auto oli tieliikennekäytöstä poistettu.

Niin ikään Lopen Kauppatieltä tavattiin alkuillasta myös toinen henkilöauto, jonka kuljettajalta puuttui ajo-oikeus.

1990-luvulla syntynyt mieskuljettaja jäi nyt kolmannentoista kerran kiinni kortitta ajosta vuoden sisällä. Lisäksi ilmeni, että auto oli käyttökiellossa, koska se oli katsastamaton.

Torstai-iltana kymmenen aikaan poliisi sai hätäkeskukselta ilmoituksen, että Iittalassa sijaitsevalla huoltoasemalta oli käynyt näpistelijöitä, jotka olivat poistuneet paikalta henkilöautolla. Poliisipartio tavoittikin tuntomerkkeihin sopivan henkilöauton kolmostieltä.

Auton 1990-luvulla syntynyt kuljettaja puhalsi nollat, mutta huumausaineen pikatesti osoitti miehen mahdollisesti käyttäneen huumaavia aineita. Lisäksi ilmeni, että miehellä ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta.

Huoltoasemalta anastettua omaisuutta löytyi autosta. Auton kuljettaja ja siinä mukana olleet kaksi niin ikään 1990-luvulla syntynyttä henkilöä kuljetettiin kiinniotettuina Hämeenlinnan poliisiasemalle asioiden selvittämiseksi.

Perjantaina aamuviiden aikaan poliisi sai hätäkeskukselta ilmoituksen henkilöautosta, joka oli suistunut ulos tieltä Forssassa Koijärventiellä. Partion saapuessa ulosajopaikalle löytyi autosta nukkumassa 1980-luvulla syntynyt mies.

Mies puhalsi nollatuloksen seulonta-alkometriin, mutta huumausaineen pikatesti osoitti miehen mahdollisesti käyttäneen huumaavia aineita. Lisäksi ilmeni, ettei miehellä ollut voimassa olevaa ajokorttia.

Miestä epäillään rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, huumausaineen käyttörikoksesta sekä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. HäSa

Menot