Kanta-Häme

Akaa etsii jälleen kaupunginjohtajaa – haussa ennakkoluuloton kehittäjä

Akaassa sijaitsee muun muassa Toijalan Veturimuseo.

Akaa hakee kaupunginjohtajaa viiden vuoden määräaikaiseen virkasuhteeseen.

Akaan valtuusto erotti edellisen kaupunginjohtajan Aki Viitasaaren keväällä 2017 luottamuspulan vuoksi. Tästä lähtien kaupunginjohtajan virka on hoidettu poikkeusjärjestelyin. Va. kaupunginjohtajana on toiminut henkilöstöjohtaja Briitta-Liisa Sinivuori.

Kaupunki etsi uutta kaupunginjohtajaa hakuilmoituksella viimeksi viime vuodenvaihteessa. Hakukierros ei kuitenkaan tuottanut tulosta, vaikka määräaikaan mennessä tulikin kahdeksan hakemusta.

 

Keskiviikon Sydän-Hämeen Lehdessä (7.11.) Akaan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Jaakko Leinonen (kok.) uskoo Akaan nousevan vielä mahtavaan kukoistukseen.

Leinosta siteeraava Sydän-Hämeen Lehti kirjoittaa Akaan kääntävän historiassaan uuden lehden, kun kaupunki saa johtoonsa uuden kuntajohtajan.

 

Tuoreen hakuilmoituksen mukaan Akaan johtajaksi haetaan ”ennakkoluulotonta kehittäjää, jolla on näkemystä kaupungin elinvoiman edistämisestä ja strategisesta johtamisesta”.

Tehtäviin kuuluu kaupungin hallinnon ja talouden johtaminen, josta saatu kokemus luetaan eduksi.

Akaa viestii tulevan kaupunginjohtajan luotsaavan organisaatiota siten, että se toimii kaupungin arvojen ja uuden, Viksu Akaa – strategian mukaisesti. Tärkeänä pidetään myös sitä, että organisaatio toteuttaa valtuuston hyväksymiä toiminnallisia ja taloudellisia tavoitteita.

Hakuaika päättyy 5. joulukuuta 2018 kello 15. Hakemukset toimitetaan Akaan kaupungille.

 

 

Päivän lehti

21.1.2020