Kanta-Häme

Akaa haluaa jatkossakin ympäristötaidetta

Akaan kaupunki haluaa jatkaa Näkymä-ympäristötaidenäyttelyitä. TaideAkaa ry:n vetämä EU-rahoitteinen Näkymästä vetovoimaa 2012–2013 -hanke päättyy tänä syksynä.

Akaan sivistystoimenjohtaja Jukka Oksa kokoaa parhaillaan suunnittelutyöryhmää pohtimaan Näkymän jatkoa ja tapahtuman ensi vuoden linjauksia.

Tarkoitus on, että TaideAkaa ry jatkaisi Näkymän taustaorganisaationa. Lisäksi työryhmään halutaan Akaan kaupungin ja eri sidosryhmien edustus.

– Käytännön työtä jatkaa tämän jälkeen heidän valitsemansa, varsinainen työryhmä, joka selvittää muun muassa eri rahoitusvaihtoehtoja, Oksa sanoo.

Päivölän opistossa on lisäksi alkamassa uusi kuvataidelinja, jonka opiskelijoilta toivotaan yhteistyötä Näkymän ja sen tulevan kuraattorin kanssa.

Näkymä-näyttely on järjestetty jo 11 kertaa. Päänäyttämönä on ollut Toijalan Nahkialanjärven ympäristö. Näyttelyssä on ollut usein pääasiassa paikallisia taiteilijoita.

Tänä kesänä kuraattorina oli kansainvälisesti tunnettu ympäristötaiteilija Anna-Lea Kopperi. Tavoitteena oli vuorovaikutuksen lisääminen paikallisten ja kansainvälisten kuvataiteilijoiden kesken. (HäSa)