Kanta-Häme

Akaan johtajat: Hämeen Sanomissa villejä tulkintoja Akaan tilanteesta - kuntaliitos on uutisankka

Akaan valtuuston puheenjohtaja Jaakko Leinonen ja va kaupunginjohtaja Briitta-Liisa Sinivuori kiistävät mielipidekirjoituksessaan, että Akaan kaupunki olisi valmistelemassa itseään kuntaliitosta varten.
Hämeen Sanomien pakinoitsijanimimerkki Antin kirjoitus julkaistiin 28. lokakuuta.

Kiitos Hämeen Sanomien Antille huomiota herättäneestä kirjoituksesta koskien Akaan kaupungin päätöksentekoa. On parasta, että oikaisemme muutaman, lievästi sanottuna villin tulkinnan kaupunkimme tilanteesta.

Nimimerkki Antti, viittaa Akaan Seudun printtiuutisointiin (24.10.2018), joka käsittelee kaupungin toimintaohjelmien käsittelyä kaupunginhallituksessa.

Pakinan mukaan kaupunginhallitus päätti poistaa elinvoima- ja kaupunkiympäristöohjelmasta mm. markkinointisuunnitelman päivityksen, yrityksille laadittavan palveluoppaan sekä asuntopoliittisen ohjelman.

Lisäksi Antti mainitsee, että Akaan kaupunki ei suunnittele yhteistyötä metalli-, muovi-, tai puuteollisuuden eikä myöskään median tai järjestöjen kanssa. Pakinassa nousee esiin, että 3.- ja 4.-raiteen lobbaaminen ja 9-tien kehittäminen eivät yllä Akaan elinvoimaohjelmaan.

On totta, että kaupunginhallitus poisti edellä mainitut tärkeät toimenpiteet elinvoima- ja kaupunkiympäristöohjelmasta. Mutta kuten Akaan Seudun verkossa (23.10.2018) julkaistussa asiaa koskevassa oikaisussa toteamme, ohjelman muokkaaminen ei tarkoita sitä, että kyseisiä toimenpiteitä ei aiottaisi tehdä.

Listaus poistettiin muotoseikan vuoksi, sillä ohjelman halutaan olevan yhdenmukainen kaupungin muiden toimintaohjelmien kanssa. Tämä ei missään nimessä tarkoita, että Akaa ei tekisi esimerkiksi yhteistyötä median kanssa. Totta kai tekee. Akaa lobbaa edelleen 3. ja 4. raidetta, kehittää ysitietä ja vie elinvoimapolitiikkaa vahvasti eteenpäin.

Ohjelmien sisällöt täsmentyvät edelleen, sillä Akaan valtuusto päätti 24.10.2018 pidetyssä kokouksessaan palauttaa kaikki toimenpideohjelmat takaisin lautakuntiin valmisteluun. Toimenpideohjelmat käsitellään Akaan strategian osana valtuustossa joulukuussa 2018.

Mitä tulee spekulaatioihin Akaan ja naapurikuntien mahdollisista liitoksista, nekin valitettavasti kutistuvat Antin uutisankaksi. Kuntaliitokset eivät tällä hetkellä ole keskustelunaiheena Akaan päätöksenteossa.

Jaakko Leinonen
Akaan valtuuston puheenjohtaja (kok.)

Briitta-Liisa Sinivuori
Akaan va. kaupunginjohtaja

Päivän lehti

22.2.2020