Kanta-Häme Urjala

Akaan, Valkeakosken ja Urjalan Osuuspankit yhteen – Etelä-Pirkanmaan OP:n tarkoitus aloittaa ensi syksynä

Urjalan, Akaan ja Valkeakosken Osuuspankit ovat liittymässä ensi vuonna yhteen. Uusi pankki on Etelä-Pirkanmaan Osuuspankki.

Kolme Osuuspankkia Etelä-Pirkanmaan alueella suunnittelee yhdistymistä. Urjalan, Akaan ja Valkeakosken Osuuspankkien hallitukset esittävät pankkien yhdistämistä yksimielisesti. Lopullinen päätös on tarkoitus tehdä ensi vuoden maaliskuussa Urjalassa ja Valkeakoskella pankkien edustajistojen kokouksissa ja Akaassa osuuskunnan kokouksessa.

Uuden pankin on tarkoitus aloittaa toimintansa syyskuun alussa.

Urjalan Osuuspankin hallituksen puheenjohtajan Anssi Mäkelän mukaan maailman, ja erityisesti pankkimaailman muuttuminen on syy leveämpien harteiden hakemiseen.

– Haasteita pankeille aiheuttaa muun muassa lisääntyvä lainsäädäntö ja ohjaus Euroopan tasolta sekä kasvava digitaalisuus. Meidän on pysyttävä muutoksessa mukana ja samalla ylläpitää asiakkaille paras mahdollinen palvelutarjonta.

 

Pankkien asiakkaiden arkeen yhdistyminen ei juuri vaikuta. Kolmen pankin omistaja-asiakkaat siirtyvät uuden pankin omistaja-asiakkaiksi. Tilinumerot, verkkopankkitunnukset ja maksukortit säilyvät ennallaan. Asiakkailta ei vaadita mitään toimenpiteitä yhdistymisen vuoksi.

Uudessa pankissa työskentelee noin 40 ihmistä.

– Kaikkien kolmen pankin henkilökunta suhtautuu myönteisesti yhdistymiseen. Pankkien koko henkilöstö siirtyy OP Etelä-Pirkanmaan palvelukseen, joten tutut toimihenkilöt palvelevat jatkossakin asiakkaitamme, Mäkelä vakuuttaa.

Pankkien konttorien tulevaisuus on Mäkelän mukaan turvattu vuosiksi eteenpäin. Uuden pankin kotipaikka on Akaa, mutta pankkien maksama yhteisövero jakautuu jatkossakin yhdistyvien pankkien kotikuntien kesken.

 

Uuden pankin toimitusjohtajana aloittaa OP Valkeakosken nykyinen toimitusjohtaja Juha Luomala ja varatoimitusjohtajana OP Akaan nykyinen toimitusjohtaja Tuomo Smått. Muita työtehtäviä ei ole vielä jaettu, mutta Mäkelän mukaan yt-menettelyille ei ole minkäänlaista painetta.

– Pankkien toimitusjohtajilla ja ylemmillä toimihenkilöillä kuluu nykyään valtavasti aikaa lakisääteisen byrokratian hoitamiseen. Yhdistymisen myötä tämä paine vähenee ja näin käsiä vapautuu asiakastyöhön, Mäkelä lupaa. FL

Päivän lehti

8.8.2020