Kanta-Häme

Aku Hirviniemestä ja Niina Lahtisesta Vuoden mökkiläiset

Maa- ja metsätalousministeriön Saaristoasiain neuvottelukunta, Vapaa-ajan asukkaiden liitto ry ja Messukeskus ovat Puumalan kunnan esityksestä valinneet Vuoden 2017 mökkiläisiksi Puumalan kunnan kesäasukkaat, näyttelijäpariskunta Aku Hirviniemen ja Niina Lahtisen.

Kunniamaininta jaetaan Kevätmessuilla 8.4. Messukeskuksessa Helsingissä.

Lahtisen ja Hirviniemen kesäpaikka sijaitsee Puumalassa, Etelä-Savossa, noin viiden minuutin venematkan päässä keskustasta. Kesäkäytössä oleva mökki on pyhitetty rentoutumiseen ja rauhoittumiseen.

– Mökki on meille todella tärkeä paikka. Siellä keskitymme lomailuun ja yhdessäoloon koko perheen kanssa. Veneilemme, saunomme, istumme paljussa ja vietämme aikaa lähellä mökkeilevien tuttavaperheiden kanssa. Tänä vuonna keskitymme loppukesästä kanttarellien metsästämiseen, Aku Hirviniemi kuvailee.

Pariskunta asuu Riihimäellä.

Puumala on runsaan 2 000 asukkaan saaristokunta, jonka asukasluku kovimpana mökkisesonkina nelin-, viisinkertaistuu.

– Aku Hirviniemi ja Niina Lahtinen ovat tuttu näky Puumalan katukuvassa, ja he käyttävät aktiivisesti paikkakunnan palveluja. Erityisen arvokasta kuitenkin on, että he ovat tuoneet Puumalaa esille lukuisin eri tavoin erityisesti televisiossa ja sosiaalisessa mediassa. Omalla panoksellaan he ovat tehneet todella arvokasta työtä myönteisen paikkakuntaimagon kehittämiseksi, toteaa Puumalan kunnanjohtaja Matias Hilden.

Päivän lehti

28.5.2020