Kanta-Häme

Aku-patsas Kirsi-Kaisa Sinisalolle

Hämeenlinnan teatterin johtaja Kirsi-Kaisa Sinisalo palkittiin merkittävästä teatterityöstä Aku-patsaalla myöhään torstai-iltana.

Teatterikerhon raati piti ansiokkaana sitä, että Sinisalo ohjasi Verstas-näyttämölle Ernest Thompsonin kirjoittaman Kultalampi-näytelmän.

Perusteluissa sanotaan, että Sinisalo nosti vahvan tekstin pohjalta teemaksi luopumisen. Myös henkilöohjaus oli vahva.

Teatterikerho pitää ansiokkaana myös Sinisalon työtapaa, joka nostaa teatterin työntekijöiden ideoita lavalle, kuten Suomi sataa ja tulee -esityksessä on tehty.

Raati on myös tyytyväinen johtajan tapaan kehittää yleisö- ja kumppanuustoimintaan muun muassa Riihimäen teatterin kanssa. Sinisalon laajat verkostot ovat olleet myös hyödyksi Hämeenlinnan teatterille. Verkostot ovat näkyneet muun muassa vierailuesityksinä.

Kirsi-Kaisa Sinisalo tuli Hämeenlinnaan teatterinjohtajaksi vuonna 2013 Rauman kaupunginteatterista. Sinisalo on toiminut työuransa aikana näyttelijänä, ohjaajana ja käsikirjoittajana.

Ensi syksynä hänet nähdään myös näyttelemässä Verstas-näyttämöllä Pentinkulman naisissa.

Perinteeksi tulleen huomionosoituksen takana on Hämeenlinnan teatterikerho ry. Aku-patsas on jaettu jo 64 kertaa. Ensimmäinen Aku-patsas jaettiin vuonna 1953. HÄSA