Kanta-Häme

Akun rengasmatkan kohde selviää tänään

Kurvaako Aku Ankka kumppaneineen Hämeenlinnaan seuraavalla maakuntamatkallaan?

Tämä kutkuttava kysymys saa vastauksen perjantaina, kun valintaraati Aku Ankan päätoimittajan Aki Hyypän ja ankkapiirtäjä Kari Korhosen johdolla valitse sarjakuvasankarin rengasmatkan seuraavan kohteen.

Aki Hyyppä kertoo, että neuvoa-antavassa äänestyksessä kuuden kärki erottui selvästi, ja Hämeenlinna on tällä listalla viidentenä. Äänestystulos ei kuitenkaan suoraan määrää sitä, mihin Akun seuraava Suomen-seikkailu sijoittuu. Oman kantansa kertoi lähes 20 000 äänestäjää.

Muut kärkiehdokkaat ovat suuria kaupunkeja, mutta varsinainen kansanliike on syntynyt Suonenjoen naapurissa Rautalammilla. Pikkukunta on kiilannut kolmanneksi äänestyksessä.

Aki Hyyppä arvelee, että Hämeenlinna pääsee joka tapauksessa Akun ja kumppaneiden näyttämöksi. Vaikka varsinainen maakuntakierros ei kohdistuisi hämäläismaisemiin, ankat voivat tehdä ainakin pikku piipahduksen kaupunkiin.

– Akun maakuntatarinat julkaistaan syksyllä kirjana, ja pitkien tarinoiden väleihin tehdään muutaman sivun mittaisia lyhyitä juttuja, Hyyppä kertoo. (HäSa)

Päivän lehti

3.6.2020