Kanta-Häme

Älä usko liian halpaa kylpytynnyriä

Sisä-Suomen poliisilaitos tutkii parhaillaan useita kymmeniä tapauksia, joissa eri puolilla maata asuvat ihmiset ovat yrittäneet ostaa halpoja kylpytynnyreitä epärehellisiltä myyjiltä.

Kylpytynnyrin hankinta on tullut valitettavan kalliiksi. Rahat ovat menneet, ja tynnyri on jäänyt saamatta.

Kylpytynnyreitä on myyty internetin välityksellä 500–600 euron hintaan kotiinkuljetuksella. Kaupaksi on käynyt myös tynnyrisaunoja noin 1100 euron hintaan, joitakin peräkärryjä sekä yksi kaivinkoneen kauhanpyörittäjä.

Vain pieni osa myyjille tilitetyistä rahoista on saatu takavarikoitua poliisille.

Rikostutkijoita on hämmästyttänyt se, miten moni ihminen on erehtynyt maksamaan tynnyrikauppiaan tilille useita satoja euroja kesä–heinäkuun aikana.

Rikoksia varten internetiin luoduilla sivustoilla näkyi yhtiön nimi y-tunnuksineen ja yhteystietoineen. Poikkeuksellista on se, että sivustolla myytävien tavaroiden ainoa maksutapa on ollut tilisiirto, joka on pitänyt tehdä ennen tavaran toimittamista.

Tilisiirron jälkeen myyjään ei enää saanut yhteyttä.

Vertaa verkkokaupoilla muiden kokemuksia

Poliisi jatkaa rikossarjan tutkintaa. Epäiltyjä on kuulusteltu, kiinniotettu, pidätetty ja vangittu.

Poliisi toivoo, että ihmiset tekisivät verkko-ostoksensa luotettavilla sivustoilla. Vähimmäisvaatimuksena myyjän pitäisi pystyä kertomaan, missä tuotteeseen voi tutustua.

Internetin hakupalveluita käyttämällä voi tutustua muiden verkkokaupan asiakkaiden kokemuksiin. Tilanteissa, joissa kokemuksia ei ole tai ne ovat negatiivisia, kuluttajan kannattaa olla erityisen varovainen.

Muistisäännöksi sopii, se että selkeästi alihintaisten tavaroiden ostamista verkkokaupasta pitää pohtia yhtä tarkkaan, kuin tilanteessa, jossa tuotetta myydään marketin parkkipaikalla auton takakontista. (HäSa)

Päivän lehti

29.9.2020

Fingerpori

comic