Kanta-Häme

Alaikäinen ryösti käsilaukun 85-vuotiaalta naiselta - uhri kaatui ja mursi leukansa

Uhri kaatui ja mursi leukansa nuoren miehen riuhtoessa hänen laukkuaan.

Vanhukselta väkivalloin käsilaukun ryöstänyt 17-vuotias hämeenlinnalaismies on saanut kahdeksan kuukauden ehdollisen vankeustuomion nuorena henkilönä tehdystä ryöstöstä ja huumausaineen käyttörikoksesta.

Kanta-Hämeen käräjäoikeus antoi tuomion maanantaina, eikä se ole vielä lainvoimainen.

 

Ryöstö tapahtui viime elokuun 28. päivänä. Nuori mies oli tarttunut takaapäin 85-vuotiaan naisen olallaan kantaman laukun hihnaan ja riuhtonut laukun itselleen naisen vastustelusta huolimatta.

Riuhtomisen seurauksena 85-vuotias kaatui. Naisen leuka murtui molemmilta puolilta ja hänen hampaansa vaurioituivat. Naisen olkanivel meni myös sijoiltaan ja hän sai leukaansa haavan.

 

Nuori mies sai ryöstösaaliiksi naisen silmälasit, puhelimen ja lompakon, jossa oli bonus- ja kelakorttien lisäksi kirjasto- ja pankkikortit sekä 157 euroa.

Osan rahoista hän antoi täysi-ikäiselle miehelle, joka ei saapunut maanantaiseen oikeudenkäyntiin vastaamaan syytteeseen kätkemisrikoksesta.

Poliisi löysi 17-vuotiaan hallusta myös yhdeksän huumausaineeksi luokiteltua tablettia. 17-vuotiaan saaman ehdollisen vankeusrangaistuksen koeaika päättyy vuoden 2020 lokakuussa. HäSa