fbpx
Kanta-Häme

Alajärven vapaaehtoinen ratamestari Tauno Hovila sai tänään kaksi palkintoa talkootyöstään

Tauno Hovila on tehnyt Alajärven jääkenttää omaan piikkiinsä, että saisi ihmiset liikkumaan. Nykyisin hän saa kaupungilta polttoainerahaa. Kuva: Esko Tuovinen

Alajärven jäälle liikuntapaikkoja talkootyönä tekevä Tauno Hovila on palkittu tänään työstään hämeenlinnalaisten liikuntamahdollisuuksien hyväksi.

Hovila sai Verkatehtaalla pidettävässä Hämeenlinnan kaupungin 380-vuotisjuhlissa kaupungin liikuntapalkinnon. Hämeenlinna-seura puolestaan myönsi hänelle Vuoden kotiseututeko -palkinnon.

 

Tauno Hovila ryhtyi viitisen vuotta sitten jatkamaan veljensä aloittamaa työtä Alajärven liikuntapaikoilla. Järven jäällä on jo toistakymmentä vuotta ollut hyvin hoidettu luistelurata ja hiihtolatu.

Hovila on järjestänyt järvelle myös potkukelkkoja, joita saa lainata vapaasti. Tänä talvena järven jäällä on 41 sinistä potkukelkkaa ulkoilijoiden käytettävissä.

Kelkkaparkin läheltä on löytynyt paikka myös napakelkalle.

 

Porukan pienimmille on tehty Alajärvelle myös napakelkka. Vauhtia toimittaja Toni Rasinkankaalle antavat Hovila, Markku Huostila ja videokuvaaja Lauri Seppänen.

 

Hämeen Sanomien haastattelussa tämän viikon maanantaina Tauno Hovila kertoi, että talven aikana Alajärven jäällä kertyy auton trippimittariin noin 1300 kilometriä huoltoajoa.

– Kaupungilta olen saanut polttoainerahaa. Muutaman vuoden tein omaan piikkiin. Siinä kuluu muutama sata litraa polttoainetta ja naftaa talven aikana. Ihmisiä houkuttelee enemmän kiertävä lenkki kuin edestakainen suhaaminen, Hovila kertoi Hämeen Sanomille.

 

Lue Tauno Hovilan haastattelu: “Ratamestari” Tauno Hovila on mies Alajärven luisteluradan ja hiihtoladun takana (14.1.2019)

 

Tauno Hovila oli palkintojenjaon aikaan matkoilla, eikä voinut osallistua juhlaan. HäSa

 

 

Menot