Kanta-Häme

Aleksi Heikkilä vaati poliitikkoja tilille

Neljän kunnanhallituksen jäsenen allekirjoittama mielipidekirjoitus (Hämeen Sanomat 22.9.2016) suututti Hausjärven kunnanjohtajan viran jättävän Aleksi Heikkilän.

Kunnanhallitus joutui tiistaina laatimaan Heikkilän selvityspyyntöön vastineen.

Vastineessaan kunnanhallitus sanoutuu yksikantaan irti yksittäisten henkilöiden mielipidekirjoituksista ja totesi, etteivät ne vastaa kunnan työnantajapolitiikkaa.

Mielipidekirjoituksen olivat allekirjoittaneet kunnanhallituksen jäsenet Heini Ristavaara (kesk.), Satu Hietanen (kesk.), Timo Ratilainen (ps.) ja Erkki Pokkinen (sd.).

Selvityspyynnössään Heikkilä korostaa, että työnantajan edustajien julkisia puheenvuoroja on tapana pitää työnantajan kantana.

Kunnanhallitus toteaa tähän, että kyseiset henkilöt ovat kirjoittaneet mielipiteensä yksittäisinä luottamushenkilöinä ja poliitikkoina.

Aleksi Heikkilä kysyy edelleen, mihin konkreettisiin asioihin, tapahtumiin ja henkilöihin mielipidekirjoituksessa esitetty johtamiskulttuuria, henkilöstö- ja hallintoasioiden hoitamista sekä vuorovaikutusta koskeva kritiikki liittyy.

Kunnanhallitus vastaa Heikkilälle, että kunnanjohtajan tehtäviin voidaan katsoa myönteisen ja kielteisen julkisuuden ja arvioinnin kestäminen.

Heikkilä toteaa kirjeessään kritiikin esittäjien rikkovan johtajasopimuksessa sovittua, toista osapuolta koskevasta arvostelusta pidättäytymistä koskevaa sitoutumista.

Kunnanhallituksen näkemys on, että Aleksi Heikkilä on itse rikkonut johtajasopimusta. Hän antoi Hämeen Sanomiin 8. elokuuta haastattelun, jolla hän aloitti kielteissävyisen keskustelun kunnan poliittisesta ilmapiiristä ja päätöksentekokulttuurista.

Heikkilä kysyy myös, kuuluuko hänelle kunnanhallituksen mielestä antaa julkisen kirjoituksen johdosta vahingonkorvausta. Tähän kysymykseen kunnanhallituksen vastineessa ei oteta kantaa. HÄSA

 

Päivän lehti

26.11.2020

Fingerpori

comic