Kanta-Häme

Alkoholin myynti kaupoissa ei räjähtänyt hellekesästä huolimatta – "bulkkituotteista on siirrytty laadukkaampaan"

Lonkeroiden myynti on kasvanut selvästi edellisvuodesta. Moni on siirtynyt miedommista 5,5-prosenttisiin.

Vaikka kesä oli helteinen ja nesteytystä tarvittiin, ei alkoholin myyntimäärä vähittäiskaupoissa kesäkuukausina silti paikannut alkuvuoden laskusuuntaa.

Touko-, heinä- ja elokuussa Suomessa myytiin vähittäiskaupoissa 15 prosenttia enemmän alkoholia enemmän kuin vuonna 2017, mutta koko tammi-elokuuta tarkastellessa alkoholin myynti tippui silti sekä litroissa että alkoholin määrässä mitattuna vajaa puoli prosenttia.

Tiedot käyvät ilmi Taloustutkimuksen tuoreesta selvityksestä

Forssan Prismajohtaja Minna Hovila-Myllylä arvioi, että alkuvuoden aikana alkoholin myynti oli heillä euroissa suunnilleen samalla tasolla kuin vuotta aiemmin.

– Hyvä kesä näkyi silti meillä selvästi, kun seudulla on enemmän mökkiläisiä. Eivät paikalliset varmaan helteelläkään juo paljon enemmän, mutta mökkiläisten myötä asiakkaita on enemmän, Hovila-Myllylä sanoo.

Hämeenlinnan Tiiriön K-Citymarketin kauppias Jari Väisänen kertoo, että esimerkiksi oluen myynti ei suuresti noussut kesäkuukausina, koska lämpötila kohosi jo liian korkeaksi. Veden myyntimäärä sen sijaan lähes räjähti, sillä sen myynti kasvoi touko-elokuussa 40 prosenttia vuodesta 2017.

Lonkeroiden myynti Suomessa on viisinkertaistunut edellisvuodesta.

– 5,5-prosentin vahvuiset lonkerot ovat tulleet uutena ja myyneet hyvin. Etenkin kesällä lonkeroa liikkui paljon, Väisänen sanoo. HäSa

Päivän lehti

23.1.2020