fbpx
Kanta-Häme

Alkuvuonna syntyi vähemmän lapsia kuin koskaan mittaushistorian aikana – Kanta-Hämeessä muuttovoittoa, mutta väestön määrä väheni

Pari vuotta kestänyt syntyvyyden nousu ei näytä enää jatkuvan.
Vauvoja syntyi Kanta-Hämeessä muutamia kymmeniä vähemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Kuva: Terho Aalto

Kanta-Hämeessä syntyi elävänä tammi-kesäkuussa 565 vauvaa, selviää Tilastokeskuksen väestönmuutoksen ennakkotiedoista. Vastaavaan aikaan viime vuonna elävänä syntyneitä oli yhteensä 600.

Alkuvuoden 2022 aikana kantahämäläisiä kuoli yli tuhat. Maakunta sai muuttovoittoa, mutta asukkaiden määrä väheni silti kokonaisuudessaan kuuden kuukauden aikana yli 150 hengellä.

Viime vuonna tammi-kesäkuussa Kanta-Hämeen väestönlisäys oli plussan puolella. Väestönlisäys on luonnollisen väestönlisäyksen, kuntien välisen nettomuuton ja nettomaahanmuuton summa.

Tilastokeskuksen mukaan Suomessa syntyi tammi–kesäkuussa vähemmän lapsia kuin koskaan aiemmin mittaushistoriassa, kertoo STT.

Alkuvuonna Suomessa syntyi kaikkiaan 22 180 lasta, mikä on väestön ennakkotilaston mukaan 2 453 lasta vähemmän kuin viime vuonna vastaavana aikana.

Yliaktuaari Joonas Toivola arvioi Tilastokeskuksen tiedotteessa, että pari vuotta kestänyt syntyvyyden nousu ei näytä enää jatkuvan.

Suomessa kuoli alkuvuonna yli 3 100 ihmistä enemmän kuin vuonna 2021 vastaavana ajanjaksona. Tilastokeskus arvioi, että luonnollinen väestönlisäys oli Suomessa alkuvuonna ennätyksellisen matala.

Menot