Kanta-Häme

Alle 21-vuotiaiden ilmainen ehkäisy alkaa Hämeenlinnassa helmikuussa – Tarjolla pitkäkestoisia kierukoita ja kapseleita

Hämeenlinnalaiset alle 21-vuotiaat voivat saada helmikuusta lähtien ilmaiseksi joko hormonikierukan (kuvassa) tai hormonikapselin. Niiden ehkäisyteho kestää 3–5 vuotta. Arkistokuva: Terho Aalto

Maksuttoman ehkäisyn tarjoaminen alle 21-vuotiaille nuorille alkaa Hämeenlinnassa helmikuun alusta.

Kaupunki tarjoaa nuorille pitkäkestoista ehkäisyä, eli hormonikierukoita tai -kapseleita. Niitä laitetaan nuorten terveysneuvontapisteessä Turuntiellä ja keskusneuvolassa.

Ehkäisyä tarvitsevat nuoret voivat varata ajan ehkäisykäynnille oman koulunsa tai oppilaitoksensa terveydenhoitajalta. Terveydenhoitaja haastattelee nuorta, antaa tietoa ehkäisystä ja varaa tarvittaessa ajan kierukan tai kapselin laittoa varten.

Hämeenlinnan kaupunginvaltuusto päätti alkaa tarjota maksutonta ehkäisyä alle 21-vuotiaille nuorille viime marraskuussa. Terveyspalvelut lähti esittämään nuorten maksutonta ehkäisyä, koska se on kustannustehokasta ja vähentää myös inhimillistä kärsimystä.

Lue lisää maksuttoman ehkäisyn merkityksestä ja hormoniehkäisyn eri puolista Hämeen Sanomien verkosta ja printistä ensi viikon sunnuntaina 20.1.

 

Lue: Hämeenlinnassa esitetään ilmaista kierukka- tai kapseliehkäisyä alle 21-vuotiaille – valtuusto päättää asiasta maanantaina