fbpx
Kanta-Häme

Alle promille pääsi putkaan

Vaikka valtaosa AC/DC-kansasta piti keskiviikkona hauskaa asiallisesti ja tolkuissaan, näkyi tapahtuma-alueella ennen keikan alkamista myös kesken huvin uuvahtaneita tai niillä rajoilla hoiperrelleita.

Hämeen poliisin apulaispoliisipäällikön Tero Seppäsen mukaan ihmismeren keski-ikään nähden juopuneita ilmeni yllättävän paljon.

– Väkeä oli juovuksissa yllin kyllin, ja säilöönoton kynnys ei ollut kovin korkea. Lopulta putkaan pääsi 18 konserttivierasta.

Seppäsen mukaan ainakaan poliisin tietoon ei tullut, että päivällä, illalla tai yöllä olisi konserttikansan tunteet leimahtaneet liekkeihin mitenkään merkittävästi.

– Pientä kärhämää kuulemma oli, muttei mitään tappeluita. Järjestyksenvalvojat laittoivat huvialueella rautoihin väsyneitä ja vihaisia.

Ajoneuvoruuhka oli konsertin jälkeen päivällä nähtyä valtavampi, mutta autoilijat jaksoivat odotella ruuhkan helpottumista maltillisesti.

– Tapahtuma sujui valtaosin hyvin. Pieni kehitysidea kaupungin suuntaan voisi olla jatkoa ajatellen kulkuyhteyksien parantaminen. Ihmismassaan nähden (55 000) oli yllättävän rauhallista, Seppänen summaa.

Keskikaupungilla ravintolan järjestyksenvalvoja joutui painimaan liikaa alkoholia nauttineen asiakkaan kanssa aamuyöstä. Käsiraudat ranteisiinsa saanut mies pääsi Miekkalinnan putkaan nukkumaan päänsä selväksi.

Valtatie kymmenellä Vanajantien risteyksessä linja-autonkuljettaja joutui tekemään äkkijarrutuksen, kun matkustaja kävi häneen käsiksi. Juopunut matkustaja kaatui ja rikkoi päällään tuulilasin. Koska humalainen mies näin vaikutti auton kulkuun, epäillään häntä törkeästä rattijuopumuksesta.

Lisää rattijuoppoja poliisi tapasi yön aikana Paasikiventieltä ja Vanajan kirkon liepeiltä. Yksi epäilyistä ei suostunut puhaltamaan alkometriin ja verikoekin häneltä saatiin otettua vasta voimakeinoja käyttäen. HÄSA

Menot