Kanta-Häme

Allinnan myyminen taas esillä Riihimäellä

Riihimäellä päätetään lähiaikoina myykö kaupunki Allinnan, entisen linja-autoaseman, Riihisalon leirikeskuksen ja Mäkikujan nuorisotilan eli entisen varikon.

Riihisaloa on kaupiteltu jo parin vuoden ajan, mutta muut kohteet ovat listalla ensi kertaa.

– Riihisalosta on ollut kiinnostuneita, mutta kauppahinnasta ei ole päästy sopimukseen. Jos kaupunginvaltuusto päättää antaa valtuutuksen, tekniikan ja ympäristön toimiala pääsee suorittamaan myynnin ja markkinoinnin, jolloin myös hintaneuvottelut helpottuvat, arvioi tekninen johtaja .

Kallis Allinna

Allinnan myynti oli edellisen kerran esillä tammikuussa, jolloin tekninen lautakunta siirsi käsittelyä.

Aiemmin myyntiä pohdittiin runsaat viisi vuotta sitten, mutta tuolloin kaupunki päätyi lopulta pitkän poliittisen kädenväännön jälkeen vuokraamaan vanhan arvorakennuksen yksityisille. Pixoi toimi talossa viisi vuotta, mutta yrityksen muutettua viime kesänä, rakennus on ollut tyhjillään.

Nyt tekniselle lautakunnalle esitetään kallista peruskorjausta odottavan rakennuksen myymistä, sillä kaupungilla ei ole tiloille käyttöä. Kunnostus yksityisille vuokralaisille nostaisi vuokraa.

Jouko Lehtonen myöntää, että käyttäjiä toki talolle voisi saada kaupungin hallintokuntien sisältä, mutta kysymys on kustannuksista. Talon kunnostuskustannukset nostavat kaupungin sisäisesti perittävää vuokraa siinä määrin, että kiinnostus katoaa.

– Jos Helsingin ja Espoon kaltaiset kaupungit eivät pysty ylläpitämään arvokiinteistöjä, miten Riihimäki pystyisi? Lehtonen kysyy.

Linja-autoasema yksityisille

Linja-autoaseman nostamista ehdolle myytävien listalle perustellaan samoin kalliilla peruskorjaus- ja ylläpitokuluilla. Tiloja on vuokrattu nyt vain varastokäyttöön.

Kaupungissa joudutaan nyt harkitsemaan runsaan 50-vuotiaan linja-autoaseman myymistä, kun korkein hallinto-oikeus puoli vuotta sitten kumosi kaupunginvaltuuston tekemän purkamispäätöksen.

Paloasema purettavaksi

Vanha paloasema sen sijaan aiotaan purkaa. Purkamista pohditaan teknisessä lautakunnassa, koska rakennusta vaivaavat laajat kosteusongelmat. Paloaseman kellaritiloja on ollut homeongelmien vuoksi jo pitkään pois käytöstä. Perustuksen puupaalutuksen lahovaurioista ei ole tarkkaa tietoa.

Tekninen lautakunta istuu 8. huhtikuuta. Päätökset tehdään lopullisesti kaupunginvaltuustossa. (HäSa)

 

 

Päivän lehti

29.10.2020

Fingerpori

comic