Kanta-Häme

Aloite: Nuorille pitäisi perustaa Hämeeseen oma vaikuttajakoulu

Kanta-Hämeen maakunnan nuorisovaltuusto kokoontui ensimmäisen kerran loppuvuodesta 2017. Arkistokuva: Pekka Rautiainen

Hämeenlinna. Kokoomuksen maakuntavaltuustoryhmä ehdottaa, että Hämeeseen perustetaan nuorten vaikuttajakoulu. Aloite koulun perustamisesta tehtiin maakuntahallitukselle maanantaina.

Vaikuttajakoulu toimisi loppuvuonna 2017 järjestäytyneen maakunnallisen nuorisovaltuuston rinnalla ja tukena. Aloitteen mukaan osallistujien pitäisi edustaa kattavaa läpileikkausta hämäläisestä nuorisosta. Maakunnallisten nuorisovaltuustojen lisäksi mukaan voisivat lähteä Hämeen alueen nuorisovaltuutetut ja muut kiinnostuneet nuoret.

Kokoomuksen maakuntavaltuustoryhmä uskoo, että nuoret voisivat saada vaikuttajakoulun ansiosta käytännönläheistä tietoa vaikuttamismahdollisuuksista, päätöksentekoprosesseista ja toimijoista Euroopan unionista kolmanteen sektoriin. Lisäksi vaikuttajakoulu toimisi samanhenkiset nuoret yhdistävänä linkkinä ja mahdollisesti myös yhtenä keinona estää syrjäytymistä.

Mallia nuorten vaikuttajakoulun perustamiseen voitaisiin hakea Varsinais-Suomen Liitosta ja Satakuntaliitosta, jotka ovat jo järjestäneet omia maakunnallisia vaikuttajakoulujaan. Kokemukset ovat aloitteen mukaan olleet positiivisia. HäSa