Kanta-Häme

Aluerehtorimalli laajenee Janakkalassa

Koulujen johtamisen uudistaminen jatkuu Janakkalassa. Tanttalan kyläkoulua johtaa ensi lukuvuonna Turengin koulun rehtori. Lisäksi Viralan ja Tarinmaan koulujen johtamistehtävä yhdistetään yhdelle henkilölle.

Sen jälkeen kaikki Janakkalan kaksiopettajaiset alakoulut ovat siirtyneet uuteen johtamisjärjestelmään. Se tarkoittaa käytännössä sitä, ettei yhdelläkään kaksiopettajaisella koululla ole enää omaa rehtoria, vaan apulaisjohtaja.

Vähikkälän koulu liitettiin Tervakosken koulun rehtorin johdettavaksi jo syksyllä 2014, ja samaan aikaan Heinäjoen koulu siirrettiin Turengin koulun rehtorin alaisuuteen. Ensin systeemiä kokeiltiin vuoden päivät, ja noin vuosi sitten uudistus vakinaistettiin.

Ensi lukuvuodesta lähtien Turengin koulun rehtori johtaa siis oman koulunsa lisäksi kahta pikkukoulua (Heinäjokea ja Tanttalaa) ja Tervakosken rehtori edelleen yhtä eli Vähikkälää.

Isojen (Turenki ja Tervakoski) ja pienten koulujen lisäksi Janakkalassa on kolme 4–6-opettajaista alakoulua: Harvialan, Leppäkosken ja Tarinmaan koulut.

Muutoksesta on päättänyt kunnan kasvatus- ja koulutuslautakunta. HäSa

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic