Kanta-Häme

Aluetaksi ajaa sairaalan kiireettömät kuljetukset

Sairaanhoitopiirin kiireettömien, taksilla tehtävien, siirtokuljetusten hankita on jälleen saanut lisäväriä markkinaoikeuteen tehdystä valituksesta.

Hallintojohtaja Miia Luukko vakuuttaa, että kuljetukset silti toimivat, vaikka niistä ei voi tehdä sopimusta kuin enintään siihen asti, että markkinaoikeus on ratkaissut asian.

Hankinnasta tehtiin kaksi tarjousta, jotka todettiin tasavertaisiksi. Valintaperusteena oli tilausten välityspalvelun hinta. Molemmat tarjoajat, Kanta-Hämeen aluetaksi ja loppilainen Lin-Car oy, ilmoittivat välityspalvelun olevan ilmaista.

Kyytien hinta taas perustuu taksaan, joka on molemmille sama.

– Tasatilanteessa hankintayksiköllä on oikeus käyttää harkintavaltaa tarjoajan valinnassa, kunhan ratkaisu perustuu syrjimättömään kohteluun, Luukko korostaa.

Aluetaksilla on moninkertainen määrä esteetöntä kalustoa Lin-Cariin verrattuna. Aluetaksilla on myös laatujärjestelmä ja sille myönnetty sertifikaatti.

Hankintayksikön valinta päätyi Kanta-Hämeen aluetaksiin. Lin-Car oy on vaatinut hankintaoikaisua, mutta myös tehnyt valituksen markkinaoikeuteen.

Sairaanhoitopiirin hallitus hylkäsi oikaisuvaatimuksen ja valtuutti hallintojohtajan antamaan vastaukset ja mahdolliset myöhemmät lausunnot markkinaoikeudelle.

Sairaanhoitopiiri kilpailutti kiireettömät kuljetukset ja tilausten välityksen vain siihen asti, että maakunnallinen kuljetuspalvelukeskus aloittaa toimintansa syksyllä.

– Teemme nyt sopimuksen Kanta-Hämeen aluetaksin kanssa. Siinä todetaan, että sopimus voidaan irtisanoa, jos markkinaoikeus niin linjaa.

Alun perin sairaanhoitopiirin piti tehdä kiireettömistä kuljetuksista suorahankinta, mutta markkinaoikeus linjasi, että ne on kilpailutettava myös tällaisessa väliaikaisessa tilanteessa. Asiasta valitti tuolloinkin yksityinen taksiyrittäjä.

Käsittely markkinaoikeudessa saattaa kuitenkin kestää niin kauan, että uusi kyytipalvelukeskus ehtii aloittaa toimintansa ennen sen ratkaisua. HÄSA

Päivän lehti

20.10.2020

Fingerpori

comic