Kanta-Häme

Aluetaksi aloittaa toimitalonsa rakentamisen huhtikuussa

Vanha Parolan K-kaupan tontti on saamassa uuden rakennuksen, kun Kanta-Hämeen aluetaksi oy rakentaa sille toimitalonsa. Toimitusjohtaja Juha Sirviö arvioi, että rakentaminen saadaan alkuun huhtikuussa.

– Rakennuspiirustukset ovat nyt tekeillä, ja kohta laitamme rakennuslupahakemuksen sisään Hattulan kuntaan, Sirviö kertoo.

Uudesta rakennuksesta tulee kaksikerroksinen, ja neliöitä siihen tulee 459. Rakennus ei täytä koko K-kaupan tonttia, vaan Hattulan kunta vuokraa Aluetaksille 850 neliön määräalan. Vuokrauspäätöksen teki valtuusto joulukuussa.

Kulmatontille nousee vaalea puurakennus

Rakennus nousee Kinnalantien ja Parolantien kulmaukseen. Ajo tontille on Kinnalantieltä. Rakentaja on hämeenlinnalainen TL Sippola oy.

Talon julkisivu rakennetaan puusta, ja värityksestä tulee vaalea. Rakentamiseen menee kymmenen kuukautta, joten uusiin tiloihin päästään muuttamaan Sirviön mukaan ensi tammikuussa.

Nykyisessä toimipaikassaan Hämeenlinnan Palokunnankadulla Aluetaksi kärsii tilanahtaudesta.

– Meillä on noin 240 neliötä sokkeloista tilaa. Hallinnolla on tilaa nytkin riittävästi, mutta välityskeskuksella ei.

Välityskeskus saa uusiin tiloihin kokonaan uudet laitteet.

Kanta-Hämeen aluetaksin toimisto työllistää vakinaisesti 15 henkeä, lisäksi sillä on kymmenkunta työntekijää vuokratyöyrityksen kautta.

Nyt saadaan myös oma koulutustila

Uuteen toimitaloon rakennetaan myös koulutustilaa, jota nykyisissä tiloissa ei ole lainkaan.

– Hämeenlinnassa olemme vuokranneet koulutustilaa tarpeen mukaan, mutta se on hankalaa, koska joudumme aina tuomaan painavat laitteet mukanamme.

Parolan tiloihin rakennetaan luokkahuone, jossa on rattia lukuun ottamatta täydellinen taksivarustus.

– Koulutustoimintamme laajenee, koska tulevaisuudessa Kelan kyyteihin yhdistetään kuntien kuljetustukiasiakkaita. Silloin on kaksi eri maksajatahoa, ja kuljettajia pitää jatkokouluttaa taksamittareiden ja maksupäätteiden käytössä.

Kanta-Hämeen aluetaksi järjestää myös taksinkuljettajien peruskoulutusta. Nykyään koulutuksia on 3–6 kurssia vuodessa. (HäSa)