Kanta-Häme Hämeenlinna

Alvettulassa kokoonnutaan pureksimaan virkamiesten esitystä koulun ja päiväkodin lakkauttamisesta – Tänä iltana odotettavissa kannanotto

Arkistokuva Alvettulan kyläkoulusta maaliskuulta 2018. Kuva: Esko Tuovinen

Säästöt uhkaavat viedä Hauholta Alvettulan koulun ja päiväkodin.

Alvettulan koulun tuki -yhdistys kokoontuu tänä iltana pitäjässä pohtimaan Hämeenlinnan kaupungin virkamiesten esitystä kylän koulun ja päiväkodin lakkauttamisesta.

Keskustelutilaisuus on kaikille avoin.

Odotettavissa on, että virkamiesten esityksestä suivaantunut tukiyhdistys laatii kannanoton, mikä ohjataan Hämeenlinnan kaupungin sivistys- ja hyvinvointilautakunnan keskiviikkoiseen kokoukseen.

Alvettulan koulun tukiyhdistyksen puheenjohtaja Pekka Verho kuvailee, että virkamiesten esitys oli kuin kylmä suihku suoraan niskaan.

– Ensin halutaan lakkauttaa päiväkoti, ja nyt koulu. Ymmärrän, että virkamiesten on haettava säästöjä. Esityksessä kuitenkin väitetään, että lasten määrä Hauholla olisi laskussa, mikä ei pidä paikkansa, Verho sanoo.

Verho huomauttaa, että jos nämä palvelut lakkautettaisiin Alvettulasta, ei korvaavaa palvelua löytyisi kovin läheltä.

Alvettulasta on kirkonkylälle kahdeksan kilometriä ja päiväkodin lakkauttaminen toisi Alvettulassa asuville 15 kilometrin lisälenkin aamu- ja iltapäiväkyydityksiin.

– Vastaavaa virkamiesten esitystä ei suvaittaisi kantakaupungissa, sanoo Verho.

Tukiyhdistyksen järjestämä keskustelutilaisuus alkaa Alvettulan koululla tänä iltana kello 19. HäSa

Lisää aiheesta: Säästöt puraisevat kaikkea: Alvettulan koulukin joutui lopetusuhan alle, rahaa pois myös Hämeenlinnan teatterilta ja liikuntahalleilta (11.9.2020)

Lisää aiheesta: Kova esitys työryhmältä: Hämeenlinnan on lakkautettava säästösyistä useita päiväkoteja (9.9.2020)

Päivän lehti

29.9.2020

Fingerpori

comic