Kanta-Häme

Älyvehkeitä hipelöidään vessassakin

Puolet väestöstä hyväksyy älypuhelimen tai tabletin käyttämisen wc:ssä, kertoo tuore katsaus suomalaisten mobiililaitteiden ja -verkkojen käyttöön.

Verkonhallintapalveluja myyvän Citrixin teettämän katsauksen mukaan 48 prosenttia vastaajista hyväksyy älylaitteiden käytön wc-asioinnin aikana ja joka kolmas ottaa laitteensa mukaan sänkyynkin. Reilu enemmistö (70%) käyttää laitteita myös ruokaillessaan – mutta toivottavasti vasta pestyään kätensä wc-käynnin jälkeen.

3G- ja 4G-verkkojen tietoliikennettä anonyymisti seuraamalla kerätyn aineiston mukaan erilaiset videopalvelut kuluttavat puolet mobiiliverkkojen kaistasta. Sosiaalisen median sovelluksen aiheuttavat noin 18 prosenttia kaikesta Euroopan mobiililiikenteestä.

Pelit eivät vielä vie isoa osaa langattomasta laajakaistasta, mutta jopa 68 prosenttia kyselyyn vastanneista myönsi olevansa koukussa vähintäänkin yhteen mobiilipeliin.

Uutisia päivällä, somea illalla

Citrix selvitti myös mobiilipalveluiden suosiota eri kellonaikoina. Tulosten mukaan talous- ja sääpalveluita seurataan eniten aamukahdeksalta, kun taas verkkokaupat saavat kävijäpiikit työpäivän alettua kello yhdeksältä aamulla ja toisen kerran illalla kello 20.

Uutisia ja blogeja älylaitteilla luetaan aamulla, puoliltapäivin sekä töiden jälkeen kello 17 aikaan.

Sosiaalisessa mediassa mobiilikäyttäjät ovat aktiivisimpia kello 19-22 välisenä aikana ja aikuisviihdepalvelut kokevat käyttäjäpiikin puolenyön aikaan. (HäSa)

Päivän lehti

1.6.2020