fbpx
Kanta-Häme

Amadeus haluaa levittää hyvää oloa

Parikymppisenä tangokuninkaana julkisuuteen ponkaissut Amadeus Lundberg, kohta 25, on kevään aikana kiireinen mies. Häntä työllistää muun muassa Kari Tapion muistokonserttien sarja ja keikat Riku Niemen orkesterin solistina.

Yleisön pyynnöstä hän tarjoilee välillä myös kahvikonsertteja, ja sellainen on luvassa Hämeenlinnassa Wetterin ravintola Fredrikassa ensi sunnuntaina.

Konsertin peruuntumisesta ehti jo kiertää huhuja Amadeuksen sairastumisen vuoksi, mutta loppujen lopuksi sekä Tampereelle lauantaiksi että Hämeenlinnaan sunnuntaiksi sovitut keikat toteutuvat.

Pianisti löytyi fanien avulla

– Luvassa on noin tunnin mittainen laulelmakonsertti, laulan italialaisia ja suomalaisia suosikkikappaleitani ja mukana on tangoa ja mustalaismusiikkiakin, kertoi Amadeus puhelimitse Hämeen Sanomille.

Häntä säestää pianisti Vesa Lintula. Amadeus kertoo, että miesten yhteistyö sai alkunsa uskollisten kuulijoiden eli vakiintuneen faniporukan vihjeen ansiosta.

– Kuulijoilta tuli myös toive, että kävisin esiintymässä Hämeenlinnassa ja Tampereella, kun näillä paikkakunnilla en muuten kävisi nyt alkukevään aikana.

Amadeus kertoo laulavansa sydämensä kyllyydestä ja haluavansa levittää musiikillaan hyvää oloa kuulijoihin.

– Parasta on, jos hyvä tunne ja kirkkaus jäävät elämään kuulijoiden mieliin pitemmäksikin aikaa.

Rakkaita lapsuudenmuistoja

Hämeenlinnaan Amadeus sanoo tulevansa mielellään, sillä kaupunkiin ja lähiseutuun liittyy rakkaita lapsuudenmuistoja.

Laulajatähden isoisä, vuorineuvos Juhani Pesonen asui aikoinaan pitkään Hämeenlinnassa, ja perheen kesäpaikkaan Orivedelle kuljettiin yleensä Hämeenlinnan kautta.

– Lapsuuden kesiä vietin sisareni kanssa Avusjärjellä Lammin suunnalla, enollani oli mökki siellä. Siihen liittyy mukavia kesämuistoja.

Amadeus ei haastatteluissa ole juurikaan valottanut yksityiselämäänsä, ja haluaa nytkin keskittyä työasioihin. Hän kertoo kuitenkin nauttivansa kevään valosta ja siitä, että kesä lähestyy.

Myöhemmin keväällä Amadeus on tulossa uudestaan Hämeenlinnaan, sillä hän esiintyy vapunpäivän perinteisessä konsertissa torilla. Sekä sunnuntain kahvikonsertin että vapun torikonsertin taustavoimana on häärinyt Pentti “Pikku-Pena” Nyholm.

– Olen tehnyt Pentin kanssa paljon yhteistyötä, hän on tukenut ja auttanut minua monessa asiassa, Amadeus sanoo. (HäSa)

Amadeus Lundberg ravintola Fredrikassa (Wetterhoffinkatu 2) sunnuntaina 2. maaliskuuta kello 15. Lippuja saa ennakkoon Fredrikasta ja Parolan Ravintola Rosollista.

Asiasanat

Menot