Kanta-Häme

Ambientia ampaisi hurjaan nettikiitoon

Ambientian liikevaihto ampaisi huimaan lähes 40 prosentin kasvuun viime vuonna. Hämeenlinnalaisen tietotekniikkayhtiön liikevaihto nousi 7,3:sta yli 10 miljoonan euron.

Yritys palkkasi myös kaikkiaan 20 uutta työntekijää viime vuonna. Kuluvan vuoden aikana se on palkannut jo seitsemän uutta henkilöä. Yhtiöllä on nyt 105 työntekijää viidellä paikkakunnalla Suomessa.

Rajusta kasvusta huolimatta Ambientian kannattavuus parani viime vuonna. Tulos oli yli 10 prosenttia liikevaihdosta. Ambientia on kasvanut kaikkina toimivuosinaan ja tehnyt samalla plusmerkkistä tulosta.

Ambientia perustettiin Hämeenlinnaan vuonna 1996 rakentamaan verkkoon sivustoja ja palveluja. Nyt yhtiön pääliiketoimintaa ovat palvelumuotoilu, verkkokauppa ja sosiaaliset intranetit. Yhtiön mukaan toimialojen murros näkyy sen kasvussa. Kauppa siirtyy tosissaan verkkoon, asiointi tapahtuu sähköisesti, intrasta tehdään aidosti sosiaalinen, työkoneet kytketään verkkoon ja palvelun käsitteet muuttuvat.

Yrityksen asiakkaina on useita suomalaisia ja kansainvälisiä pörssiyhtiöitä. Ambientialla on myös tytäryhtiö Ruotsissa ja asiakkaita Norjassa. (HäSa)