fbpx
Kanta-Häme

Hämeenlinnan kirje: Ambulanssit ajetaan sairaalan alle - uuden sairaalan pysäköintijärjestelyt puhuttavat jo nyt

Uuden Ahveniston sairaalan suunnitelmia on parin viikon sisällä esitelty ahkerasti. Tavoitteena on oikeasti potilaslähtöinen sairaala. Potilasjärjestöt luvataan ottaa mukaan suunnitteluun.

 

Hämeenlinnassa kun ollaan, kansalaisia näyttää kuitenkin eniten kiinnostavan liikenne. Pelkona on ollut mm., että ambulanssien hälyäänet raikaavat nykyistä enemmän Ahvenistontiellä.

Suurta muutosta nykyiseen tuskin tulee, sillä ambulanssireitti kulkee sairaalan taakse, jossa autot sukeltavat talon alle.

 

Tältä uusi Hämeenlinnaan rakennettava Kanta-Hämeen keskussairaala voisi näyttää. Sinne ja samalle tontille on tulossa myös yksityisiä palveluita kuten kauppa ja apteekki.

Napinaa on myös siitä, että Ahvenistontielle suunnitellaan valoristeyksiä, kun aikaisemmin on puhuttu kiertoliittymistä. Hämeenlinnalaiset eivät tykkää liikennevaloista.

Verkossa ihmisiä puhuttaa myös pysäköinti, sillä havainnekuvissa ei näy nykysairaalan luota tuttuja laajoja pysäköintialueita. Pysäköinti tapahtuu kahdessa pysäköintitalossa.

Vielä ei ole nostettu kissaa pöydälle siinä, tuleeko pysäköinnistä maksullista kuten esimerkiksi Päijät-Hämeen keskussairaalan pihassa. Jos sellaista ehdotetaan, nousee kova meteli.

Lue myös: Ahvenistolle ensin uusi sairaala, sitten asuinalue noin tuhannelle asukkaalle

Lue myös: Sairaala nimeltään Assi tuo palvelut potilaan luokse – tutustu uuteen sairaalaan videolla!

 

Jännä idea on, että sairaalan läpi menisi tavallaan julkinen kulkureitti. Suunnittelijat ovat pohtineet vanhan 1930-luvulla piirretyn koivukujan palauttamista.

Se kulkisi vanhalta keuhkoparantolalta alas kohti Ahvenistontietä, mahdollisesti jopa läpi koko sairaalan ja Ahvenistontien ali kohti Jukolanraittia.

 

 

 

 

 

 

Menot