fbpx
Kanta-Häme Hämeenlinna

Ammattikorkeakoulujen uuteen yhteiseen valintakokeeseen ilmoittautunut 25 000 hakijaa – Hamkiin 720

Ammattikorkeakoulujen valintakokeet järjestetään ensimmäisen kerran valtakunnallisesti ja digitaalisesti. Kaikki alat käyttävät samaa valintakoetta lukuun ottamatta kulttuurialaa.
Kaikki alat käyttävät uutta AMK-valintakoetta lukuun ottamatta kulttuurialaa. Kuva Hamkin opiskelijan haalareista. Kuva: Pekka Rautiainen
Kaikki alat käyttävät uutta AMK-valintakoetta lukuun ottamatta kulttuurialaa. Kuva Hamkin opiskelijan haalareista. Kuva: Pekka Rautiainen

Ammattikorkeakoulujen uusi yhteinen AMK-valintakoe järjestetään ensimmäisen kerran loka-marraskuun vaihteessa.

Valtakunnallisesti digitaaliseen AMK-valintakokeeseen on ilmoittautunut 25 000 hakijaa. Hämeen ammattikorkeakoulussa (Hamk) kokeeseen on ilmoittautunut 720 hakijaa.

Kaikkiaan ammattikorkeakouluissa on tarjolla syksyn yhteishaussa 6324 aloituspaikkaa ja AMK-valintakoe on pääasiallinen valintatapa koulutukseen syksyn yhteishaussa.

Hamkin yksiköissä valintakoe järjestetään jokaisena koepäivänä sekä Hämeenlinnassa että Riihimäellä.

Valintakokeen tiedot ja ohjeet hakijoille on koottu yhteen paikkaan ammattikorkeakoulujen yhteiselle ammattikorkeakouluun.fi -sivustolle.

AMK-valintakoe yhtenäistää ja tasa-arvoistaa valintamenettelyjä eri aloilla. Kaikki alat käyttävät AMK-valintakoetta lukuun ottamatta kulttuurialaa.

Muutos aiempiin valintakokeisiin verrattuna on merkittävä, sillä hakija voi nyt yhdellä kokeella hakea useisiin hakukohteisiin eri ammattikorkeakouluissa ja eri aloilla.

– Hakijan kannalta hakeutuminen helpottuu merkittävästi. Myös kokeeseen valmistautuminen helpottuu, sillä koe ei vaadi ennakkovalmentautumista”, toteaa AMK-opiskelijavalinnat kehittämishankkeen projektipäällikkö Marko Borodavkin Hamkin tiedotteessa.

Valintakokeessa arvioidaan hakijan valmiuksia ammattikorkeakouluopintoihin, mutta ei opintojen sisältöjä. Koe pitää sisällään kaikille hakijoille yhteisiä sekä koulutusalakohtaisia osioita, joita hakija suorittaa hakukohteidensa mukaisesti.

Kaikille yhteiset osiot testaavat päätöksenteko- sekä kieli- ja viestintätaitoja. Lisäksi kokeessa arvioidaan hakukohteista riippuen matemaattisia-, matemaattis-luonnontieteellisiä sekä eettisiä taitoja. HäSa

Menot