Kanta-Häme

Ammattiopisto Tavastian uusi rakennus harjassa

Hattelmalantien eri rakennuksissa hajallaan olleet matkailun, ravitsemuksen, talousalan ja pudistuspalveluiden koulutukset pääsevät ensi syksynä saman katon alle, kun maanantaina tontilla 25 harjaansa noussut uudisrakennus otetaan käyttöön.

Koska vanhan yksikerroksisen rakennuksen peruskorjaus olisi tullut liian kalliiksi, päätyi Hämeenlinnan seudun koulutuskuntayhtymä rakennuttamaan sen tilalle uuden kaksikerroksisen koulun.

– Opettajat ja henkilöstö ovat olleet voimakkaasti suunnittelussa mukana. Uusi rakennus tulee vastaamaan nykyaikaisen opetuksen vaatimuksia, sanoo koulutuskuntayhtymän johtaja Jouni Haajanen.

Rakennuksen ensimmäiseen kerrokseen sijoitetaan tuotantotilat sekä kahvila ja ravintola, jossa kaupunkilaiset voivat käydä buffee- ja ala carte -lounaalla. Varsinaista ravintolatoimintaa järjestetään vain teemoina, kuten tähänkin asti.

Alhaalla myynti, ylhäällä teoria

Myynnissä olevat opiskelijatyöt löytyvät toistaiseksi kaupan ja hallinnon rakennuksen Taitava-shopista Hattelmalantie 6:sta, mutta ensi syksystä lähtien sekä niiden että Oppisopin elintarviketuotteiden myynti keskitetään uudisrakennukseen.

Myös Koulutuskeskus Tavastian palvelupisteistä kaikki muut paitsi parturi-kampaamo siirtyvät opiston uuteen taloon.

Rakennuksessa annetaan sekä nuorisoasteen että aikuisopiskelijoiden koulutusta. Toinen kerros luokkahuoneineen on rauhoitettu teoriaopetukselle. Puretun ja uuden rakennuksen neliömäärässä ei ole suurta eroa, mutta kaksikerroksisuus mahdollistaa mm. pysäköintipaikkojen määrän lisäämisen pihamaalla.

Ammattiopisto Tavastian uudisrakennuksen on suunnitellut Arkkitehdit oy Vaara Lahdesta ja rakennusurakoitsijana toimii Lujatalo oy Hämeenlinnasta. Rakennuksen on määrä valmistua toukokuussa. (HäSa)

Päivän lehti

2.4.2020