Kanta-Häme

Ämy hakee uusia kierroksia koneeseen

Vaikuttaa vahvasti siltä, että Ämy ry:n matalalento on kääntymässä nousuun. Yhdistyksen viimeisin kokous Keskustalossa veti ihmisiä kolminkertaisesti verrattuna muutaman viime vuoden osallistujamääriin. 

– Kokouksissa on käynyt neljästä viiteen ihmistä, eli käytännössä hallituksen jäsenet, kertoi sihteeri Pauliina Nikupeteri-Elo.

Nyt huoli Ämyrockin tulevaisuudesta oli tusinan hämeenlinnalaisen yhteinen. 

– En ole yhtään hippi enkä ole koskaan ollut mukana ei-kaupallisessa toiminnassa, mutta nyt ajattelin aloittaa, sanoi äänentoistoyrittäjä Sami Torvinen.

– Ämy on minulle tärkeä asia. En voi kuvitella kesää Ämyrockia, tunnusti Mikko Myöhänen. 

Yhdistyksen talous on muutamia satoja euroja plussalla, ja varoja kertyy tasaisesti Hämeenlinnan teatterin narikkatoiminnan hoitamisesta. 

Ämy on kärsinyt ennen kaikkea siitä, että aktiivien joukko on ollut liian pieni ja muissa touhuissaan kiireinen. Esimerkiksi yhdistyksen nykyinen rahastonhoitaja muutti Pohjanmaalle ja laitevastaava asuu Lahdessa.  

– Meitä oli pikkujouluissa viimeksi kolme, nauroi artistivastaava Teemu Vilmunen.

Kokoustajat olivat yhtä mieltä, että kunnon sponsorirahapotille olisi käyttöä. Torvisen mukaan yrityksillä ei välttämättä ole selkeää käsitystä, mistä Ämyrockissa on kyse.

– Ämyrock voisi olla enemmän koko perheen ja kaikkien hämeenlinnalaisten Ämy.

Yksi tapa julkisen profiilin nostamiseen olisi Ämyklubien järjestäminen ympäri vuoden. Potentiaalisina paikkoina ilmaan heitettiin Suistoklubin lisäksi mm. Bar Taso, Wanha Pankki ja Taidekasarmi. 

– Kassua saisi varmaan käyttää ilmaiseksi, ja minä voisin olla järjestelyissä mukana Muuta musaa:n Sami Pekolan kanssa, ehdotti Myöhänen.  

Illan mittaan keskusteltiin myös Ämyrockin ajankohdasta, joka on ollut vuosia viikko juhannuksen jälkeen. 

– Silloin Kari Peitsamo roudaantuu tänne, huomautti Vilmunen. 

Viime kesänä käytännönjärjestelyt Kaupunginpuistossa olivat mennä tiukoille kesäteatterin aikataulun takia.

– Ämyä ei voi järjestää ainakaan viikkoa ennen juhannusta. Saattaa sataa lunta, spekuloi Vilmunen.

Hyvänä ideana pidettiin, että tapahtuma voisi alkaisi kello 11, ja lapsiin painottuvan toiminnan jälkeen ensimmäinen artisti nousisi lavalle jo kello 13. Bändejä houkutellaan jatkossakin pysähtymään Hämeenlinnassa ennen kuin ne jatkavat matkaa iltakeikoille muille paikkakunnille. 

Tapahtuman venyttämisestä kaksipäiväiseksi oli myös puhetta, mutta idean toteuttamista hankaloittaa Ämyn ja kaupungin välinen sopimus, jonka mukaan puiston pitää olla siivottuna sunnuntai-iltaan mennessä.     

Jäseniä Ämy ry:ssä on tällä hetkellä 30–40. 

– Miten niitä voi olla niin sairaan vähän, kun facessakin on lähes 1500 ihmistä? ihmetteli Anne Forstadius.  

Ämy ry:n jäsenyys maksaa 10 euroa vuodessa. Jäsenkortti on oikeuttanut 15 prosentin alennuksiin mm. Levymekassa, Bio Rexissä, Linnan pyöräverstaalla, Inkiväärissä ja Suistoklubilla.

– Alennus on ollut ihan hyvä, mutta niistä pitäisi sopia yritysten kanssa uudestaan, pohti Jolanda Sankari. 

Kokouksen päätteeksi Nikupeteri-Elo kaivoi muovikassista kymmenittäin pieniä muoviputkiloita, joiden sisään viime kesän Ämyn kävijät olivat kirjoitelleet terveisiään palautelappusille.

Yhdessä luki: Jaksakaa vielä ensi vuonnakin! HäSa

Päivän lehti

1.12.2020

Fingerpori

comic