Kanta-Häme

Ämyn juhlabiisi saattelee ensi vuoteen

40-vuotiaan Ämyrockin kunniaksi järjestettiin sävellyskilpailu, jonka voittajaksi valittiin KurvavonG-nimisen artistin kappale Mennään Ämyyn. Voittajakappale auttaa virittäytymään jo ensi vuoden tapahtumaan, ja se on kuultavissa Sound Cloudissa (https://soundcloud.com/kurvavong/mennaan-amyyn).

Voittajakappale julkistettiin Kaupunginpuistossa lauantaina järjestetyn juhla-Ämyn yhteydessä. Festivaali osoittautui menestykseksi, päivän aikana paikalla oli järjestäjien arvion mukaan noin 2 500 kävijää.

Festivaalipäivänä Kaupunginpuiston lavalla nähtiin Henrikki & Isomäki, Markku Kujala Band plays Valkoinen Pilvi, Ratiokratia, Kari Peitsamo, Kaupungin valot, Sammal, Laulurastas ja Mr Peter Hayden. Lisäksi Kaupunginpuiston komealla tekoraunioalueella festarivieraita viihdytti Blassics Dj’s ja Salamari soundsystem. 

Puumerkki taideteokseen

Musiikin lisäksi Ämyrock tarjosi jälleen tekemistä koko perheelle. Työpaja-alueella kävi noin 300 vierasta. Ilmaisissa työpajoissa pääsi muun muassa tunnistamaan kieliä, taiteilemaan polkupyörän osista uutta, askartelemaan rintamerkkejä ja kirjoittelemaan ja piirtämään Hämeenlinnan kesäteatterin lavasteisiin.

Työpajojen lisäksi kävijät saivat puhallella saippuakuplia ympäri aluetta sijoitelluissa pisteissä sekä jättää jälkensä yhteisötaideteokseen. Yhteisötaideteoksen olivat luoneet 4H-yhdistyksen työpaja Tikin nuoret Hamkin opiskelijoiden ohjauksessa.

Vuoden teemana Ämyrockissa oli ”Syrjinnästä vapa aalue”, ja se otettiin luontevaksi osaksi tapahtumaa. Juhla-Ämyssä oli paikalla myös ”vanhoja” ämyläisiä, kuten kunniavieraina Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri ja kehitysministeri Pekka Haavisto.

Molempia vieraita muistettiin yhteiskuvalla vuodelta 1979 ja Ämyrockin logolla varustetulla reilun kaupan kangaskassilla.

Juhlavuoden kunniaksi järjestetyn painokuvakilpailun voitti Mimmi Pearlman. Voittajakuva koostuu viidestä erilaisesta maatuskahahmosta, jotka yhdessä muodostavat yhtyeen. Kuvaa on painettu paitoihin ja kasseihin. (HäSa)

 

Päivän lehti

30.9.2020

Fingerpori

comic