fbpx
Kanta-Häme

Anita Aronen pitää pilatesharjoituksia Tavastilan kauppakeskuksen kattotasanteella

Ei ole ihan tavallista heilua aamutuimaan jumppavaatteet yllä kerrostalon katolla Hämeenlinnan keskustassa. On helppo kuvitella, että näkymät kantautuvat kauppakeskus Tavastilan kattotasanteelta kauas, ja sydän alkaisi jyskyttää höyryvasaran lailla korkeanpaikankammosta johtuen.

– Näissä treeneissä ei päätä ala huimata, sillä kaiteet ovat korkeat, Terveyshuoltamon pilatesohjaaja Anita Aronen naurahtaa.

Aronen vetää Tavastilan katolla kaupunkilaisille pilatestunteja. Harjoitukset ovat kahdesti viikossa, maanantaisin kello 17 ja torstaisin kello 8. Kokoontuminen on Palokunnankadun ja Saaristenkadun risteyksen kohdalla olevilla pääovilla.

Kattopilatesharjoitukset koostuvat rauhallisista liikkeistä, joilla vahvistetaan koko kehoa.

– Pilates parantaa voimaa ja liikkuvuutta, keskivartalon tukea ja liikkeen hallintaa, kolmitasoisen pilateskoulutuksen Suomen terveysliikuntainstituutissa käynyt Arola kertoo.

Monet miehet mieltävät rauhallisen pilateksen naisten touhuksi. Aronen kuitenkin vakuuttaa, että laji sopii kaikille. 

– Itse asiassa kehonhallintatekniikka on miehen käsialaa, Aronen huomauttaa.

Kehonhallintatekniikan keksi saksalais-amerikkalainen Joseph Pilates. Vanhojen kuvien perusteella sopusuhtainen kehonhallintaguru on pelkkää rautaa.

Pilateksen kuusi periaatetta ovat hallinta, keskittyminen, keskivartalonkäyttö, hengitys, täsmällisyys ja liikkeen virtaus.

– Ainakin omat selkävaivani katosivat lajin parissa. Siitä on varmasti apua muillekin, 12 vuotta pilatesta harjoitellut Arola sanoo.

Tavastilan katolla pidettävät treenit räätälöidään tilanteen mukaan. Yksi asia on kuitenkin varma.

– Harjoitukset tehdään pääasiassa seisten. Keskustassa kun ollaan, niin tällä korkeudella pyörii myös lokkeja. Hatun saa ottaa varmuuden vuoksi mukaan, muutenkin kuin suojaksi auringolta, Aronen naurahtaa.

45 minuutin harjoitus maksaa viisi euroa.  HÄSA

Menot