Kanta-Häme

Ankkuri sai kunniaa Kyproksella

Hämeenlinnasta alkunsa saanut poliisin ja sosiaalitoimen yhteinen Ankkuri-toiminta ei sijoittunut kärkisijoille Euroopan rikoksentorjuntakilpailussa. Suomen ehdokas sai kuitenkin kunniamaininnan Kyproksella pidetyssä palkintojenjakogaalassa myöhään tiistai-iltana.

– Tietysti henkilökohtaisesti hieman harmittaa, ettemme satsauksesta huolimatta menestyneet itse kisassa. Kunniakirja sieltä nyt kuitenkin tulee, kertoo apulaispoliisipäällikkö Mika Heikkonen Kanta-Hämeen poliisilaitokselta.

Oikeusministeriön rikoksentorjuntaneuvosto valitsi lokakuussa Ankkurin Suomen ehdokkaaksi kilpailuun. Palkinnot jaettiin tiistai-iltana Kyproksella. Tällä kertaa voiton vei Tanska nuorisorikollisuuden ja murtovarkauksien ehkäisyyn pyrkivällä hankkeellaan.

Heikkonen on tyytyväinen uuteen kansainväliseen kokemukseen.

– Olen sitä mieltä, että jo se, että Ankkuri valittiin Suomen ehdokkaaksi, oli meille iso juttu. Toiminta sai siitä lisäpontta, Heikkonen sanoo.

Toiveissa seminaari

Heikkosen mukaan Ankkuri-toiminta jatkuu Hämeenlinnassa kuten ennenkin. Koko maan tasolla toimintaa on tarkoitus laajentaa.

– Kun sisäisen turvallisuuden ohjelmisto on määritellyt Ankkurin laajennettavaksi toimintamalliksi, niin kyllä me täällä Kanta-Hämeessä pyrimme tietysti osaltamme vaikuttamaan siihen, että näin myös käy. Päävastuu laajentamisesta on kuitenkin sisäasiainministerin poliisiosastolla, Heikkonen sanoo.

Hänen mukaansa Hämeenlinnan Ankkuri-tiimi jakaa mielellään kokemuksiaan myös muille toimintaa harkitseville kunnille.

– Mehän järjestäisimme mielellämme täällä Hämeenlinnassa vaikka kansallisen seminaarin Ankkuri-toiminnasta, jos sisäasiainministeriö näyttää sille vihreää valoa. Olemme lähestyneet idean kanssa myös maakuntaliittoa, Heikkonen kertoo.

Ankkuri on moniammatillinen työryhmä, joka keskittyy alle 18-vuotiaiden poliisin kanssa tekemisiin joutuvien sekä etenkin lapsiperheissä lähisuhdeväkivaltaa kokevien nopeaan auttamiseen. Ankkuri aloitti hankkeena 2004 ja toiminta vakinaistettiin 2007.

Hämeenlinnasta toiminta on laajentunut sittemmin Riihimäen ja Forssa seuduille sekä Lahteen, Helsinkiin ja Kokkolaan. (HäSa)

Päivän lehti

23.10.2020

Fingerpori

comic