Kanta-Häme

Anneli Leinosesta Hattulan perusturvajohtaja

Hattulan valtuusto valitsi keskiviikkoiltana kunnan perusturvajohtajaksi sosionomi Anneli Leinosen. Valinta oli yksimielinen ja myös odotettu, sillä kunnanhallitus esitti Leinosta virkaan.

Hän on myös hoitanut tehtävää sijaisena ja määräaikaisena yli vuoden. Sitä ennen hän toimi Hattulan Sosiaalityön johtajana.

Virka oli avoimessa haussa, ja siihen tuli määräaikaan mennessä 22 hakemusta. Ennen Leinosta perusturvajohtajana toimi Mirja Saarni, joka siirtyi Riihimäen sosiaali- ja terveysjohtajaksi.

Perusturvajohtajan virka täytettiin vasta nyt, sillä Saarnin lähdön jälkeen Hattulassa haluttiin alunperin odottaa sote-uudistuksen päätöksiä. Kun niitä ei alkanut kuulua, virka julistettiin haettavaksi viime vuoden lopulla.

Kuka peruu sopimussakon?

Hattulan valtuusto hyväksyi kokouksessaan myös kunnan luottamushenkilöiden uuden palkkiosäännön, Hämeen päihdehuollon kuntayhtymän purkusopimuksen sekä uudet ohjeet kunnan asuintonttien luovutusperusteista, luovutustavoista ja ehdoista.

Timo Koskinen (vihr.) jätti eriävän mielipiteen päihdehuollon kuntayhtymän purkamispykälään. Hän oli sitä mieltä, että pitkäkestoista päihdekuntoutusta tarjoavan kuntayhtymän palveluita olisi edelleen tarvittu.

Tonttiasiassa valtuusto myös äänesti siitä, mikä taho voi vapauttaa tontin ostajan tai vuokraajan sopimussakon suorittamisesta. Esitystekstissä oli mainittu, että myyjä voi vapauttaa sopimussakosta. Seppo Söderlund (ps.) halusi täsmentää ilmaisua, ja esitti myyjän tilalle tekstiin kunnanhallitusta.

Osa valtuutetuista hämmästeli muutosesitystä, mutta se meni läpi äänin 19-16.

Ennen valtuuston kokouksen alkua rehtori Marko Seppälälle ojennettiin Suomen leijonan ritarikunnan ansioristi. Seppälä on työskennellyt pitkään muun muassa Hurttalan koulun rehtorina ja hän oli aiemmin mukana myös kunnallispolitiikassa. (HäSa)

Päivän lehti

27.11.2020

Fingerpori

comic