Kanta-Häme

Ansiomitali yli puoli vuosisataa jatkuneesta vapaaehtoistyöstä

SPR jakoi lauantaina 49 kultaista ja 35 hopeista tasavallan presidentin Sauli Niinistön myöntämää ansiomitalia, joista yhden kultaisen mitalin saaja on hämeenlinnalainen Marja-Leena Lahtinen.

Kultainen ansiomitali voidaan myöntää vähintään 30 vuotta aktiivisesti toimineelle vapaaehtoiselle. Palkittavat ovat ansioituneet esimerkiksi ensiaputoiminnan, ystävätoiminnan ja Vapaaehtoisen pelastuspalvelun vapaaehtoisina.

Lahtinen liittyi ensimmäisen kerran mukaan SPR:n toimintaan jo 1950-luvulla Rovaniemellä, ja jatkoi muutaman vuoden tauon jälkeen vapaaehtoistyötä Hämeenlinnan paikallisosastossa vuodesta 1986 lähtien. Hän on toiminut useissa tehtävissä rahastonhoitajasta kahvittajaan.

– Viime vuodet olen toiminut Hämeenlinnan paikallisosaston tukiryhmässä, ja osallistunut esimerkiksi Nälkäpäiväkeräyksiin ja erilaisten tilaisuuksien kahvituksiin, Lahtinen kertoo.

SPR:n toimintaan Lahtinen lähti alun perin mukaan ”suvunperintönä”.

– Tätini työskenteli SPR:n sairaalan ylihoitajana ja kaatui sodassa. Tämän vuoksi vapaaehtoistyö on aina tuntunut siltä, että sitä pitää jatkaa. Nautin ihmisten auttamisesta, Lahtinen kertoo.

Kultaiseen ansiomitalin saamiseen Lahtinen suhtautuu hieman vaatimattomasti.

– Ensin tuli pronssinen, sitten hopeinen ja nyt vuorossa on kultainen. Onhan se mukava, että vapaaehtoistoimijoitakin muistetaan ja arvostetaan, hän naurahtaa. HÄSA

Mainos