Kanta-Häme

Anssi Lepistö mielii eurovaaleihin

Janakkalalainen kunnanvaltuutettu, koulunjohtaja Anssi Lepistö on käytettävissä vihreiden eurovaaliehdokkaaksi. Hänen lisäkseen kiinnostuksensa eurovaaliehdokkuudesta on ilmaissut lahtelainen Lotta Koivula.

Hämeen Vihreät keskusteli eurovaaliehdokkaista kokouksessaan lauantaina.

– Myös muista hämäläisistä nimistä on puhuttu. Lopullisen päätöksen eurovaaliehdokkaista tekee Vihreiden puoluehallitus piirien esitysten pohjalta, kertoo Hämeen vihreiden toiminnanjohtaja Aleksi Mäntylä.

Lepistö on vihreiden puoluehallituksen jäsen ja Hämeen Vihreiden puheenjohtaja. Lisäksi hän on OAJ:n Tammelan paikallisyhdistyksen hallituksen puheenjohtaja, Janakkalan kasvatus- ja koulutuslautakunnan puheenjohtaja ja Koulutuskuntayhtymä Tavastian valtuuston jäsen.

Nieminen lupautui

Myös vasemmistoliiton Hämeen piirihallitus pohti eurovaalikuvioita viikonvaihteessa.

Forssalainen Janne Nieminen lupautui jo eurovaaliehdokkaaksi. Lisäksi riihimäkeläinen Aino-Kaisa Pekonen miettii asiaa.

45-vuotias Nieminen on ammatiltaan teurastaja ja toimii tällä hetkellä HK:n Forssan ruokatalon työntekijöiden pääluottamusmiehenä. Hän on myös Forssan kaupunginvaltuutettu, kaupunginhallituksen jäsen, SAK:n Hämeen aluetoimikunnan varapuheenjohtaja ja Elintarviketyöläisten liiton liittohallituksen jäsen.

Alv:n alarajaa korotettava

Heinolassa pitämässään kokouksessa Vasemmistoliiton piirihallitus otti kantaa arvonlisäveron maksuvelvollisuuteen.

Sen mukaan alv-maksuvelvollisuuden alkamisen alarajaa pitää nostaa nykyisestä 8500 eurosta.

– Se olisi hyvä apu monelle aloittavalle palvelualan yrittäjälle. Palveluissa arvonlisävero muodostaa usein merkittävän osan tuotteen hinnasta, eikä pelkkää osaamistaan myyvä yrittäjä yleensä pysty sitä täysimääräisenä vähentämään tekemistään hankinnoistaan, toteaa Hämeen vasemmistoliiton puheenjohtaja Irma Taavela. (HäSa)