Kanta-Häme

Antenniverkon maksukanavat yhdelle kortille

Tähän asti antennitalouksissa on tarvittu useampia kortteja, mikäli on haluttu nähdä useamman kuin yhden palveluntarjoajan maksukanavia. Nyt tähän ongelmaan on saatu ratkaisu, johon myös Kilpailu- ja kuluttajavirasto on tyytyväinen.

– PlusTV:n ja DNA:n yhdistymisen myötä koko antenniverkon televisiotarjontaa voidaan katsoa yhdellä kortilla. Taloyhtiöiden tulee myös huolehtia, että katolta löytyy oikeanlainen antenni, jotta uusimmat tekniikat tulevat kaikille asukkaille käyttöön, kertoo DNA:n televisioliiketoiminnan johtaja Mikko Saarentaus.

Kun eri palveluntarjoajien maksukanavia ei ole voinut saada samalle kortille, on voitu katsella vain tiettyjä kanavia tai jouduttu ostamaan useita eri kanavakortteja. Kortteja on täytynyt vaihtaa eri kanavia nähdäkseen. Pahimmillaan kaikki kortit eivät ole toimineet omissa laitteissa.

Noin puolessa Suomen pientaloista ja taloyhtiöistä katsellaan televisiota antennin kautta. Johtaja Anja Peltonen Kilpailu- ja kuluttajavirastosta sanoo, että muutos on erittäin tervetullut.

Kaikki kortit toimivat televisioissa ja digibokseissa, joissa on antenniverkon teräväpiirtovalmius. Valmiuden tunnistaa Antenna Ready HD -merkinnästä.

– Lähes kaikissa tällä hetkellä myynnissä olevista televisioista tämä valmius löytyy, Mikko Saarentaus sanoo. (HäSa)

Päivän lehti

1.12.2020

Fingerpori

comic