Kanta-Häme

Antibiooteille vastustuskykyinen bakteeri on yleistynyt suomalaisilla sioilla – Työterveyslaitos kehottaa suojautumaan

MRSA-bakteeri on yleistynyt tuotantosioilla Suomessa, joten sikoja työkseen käsittelevien tulee suojautua tartunnalta, tiedottaa Työterveyslaitos.

MRSA-bakteeri on yleistynyt tuotantosioilla Suomessa, joten sikoja työkseen käsittelevien tulee suojautua tartunnalta, tiedottaa Työterveyslaitos. MRSA on stafylokokkibakteeri, joka voi tarttua eläimestä ihmiseen ja päinvastoin. Bakteeri leviää pintojen, vaatteiden, jalkineiden tai ilman välityksellä. Tartuntaa ei voi saada kypsennetystä sianlihasta, rauhoittelee Työterveyslaitoksen vanhempi asiantuntija Erja Mäkelä. Työterveyslaitoksen, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ja Ruokaviraston suojautumisohjeissa kehotetaan muun…

Haluatko lukea koko jutun ja Hämeen Sanomien kaiken muun sisällön?

Tutustu digiin 1 eurolla

Samalla tilauksella pääset lukemaan Kanta-Hämeen kiinnostavimmat uutiset sekä mitä Suomessa ja maailmalla tapahtuu.

Olen jo tilaaja

Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään. Pääset lukemaan artikkelin loppuun.

Asiasanat