Kanta-Häme

Mitä uusia ideoita Sibelius-fantasia antoi? - Katso The Holyn sovitus Sibeliuksen Andante Festivosta

Hämeenlinnassa järjestettiin viime viikonvaihteessa kolmipäiväiseksi laajentunut Sibelius-fantasia. Perinteisen toritapahtuman isäksi tarjolla oli erilaisia etkoja ja jatkoja eri puolilla kaupunkia.

Miten viikonloppu meni, Sibelius-fantasian sen järjestelyistä vastannut nuoriso- ja lastenkulttuuripäällikkö Noora Herranen?

– Se oli hulinaviikonloppu, mutta minä tykkään sellaisista. Mielestäni viikonloppu vahvisti ajatusta, että Sibelius-fantasialla on potentiaalia kasvaa festivaaliksi.

– Me teimme nyt tavallaan pienesti muutamia juttuja kokeeksi. Oli neljän konsertin konserttisarja, pieni katusoittolava ja muutama ruokakoju. Niistä tuli yleisöltä kiitosta ja toiveita, että tällaista lisää. Se antaa selvää suuntaa kehittämiselle.

Video ja leikkaus: Lauri Seppänen

 

Paljonko tapahtumassa kävi väkeä?

Lauantai-illan fantasia oli edelleen pääosassa, ja niin sen kuuluu jatkossakin olla. Tuottaja Piia (Lievetmursu) ehti tehdä alustavan laskelman, että kävijöitä olisi ollut kaikissa tilaisuuksissa yhteensä noin 10 000.

Riittivätkö rahat?

– (Nauraa) Tarkkaa laskelmaa en ole vielä tehnyt, mutta ei sitä ainakaan jäänyt yli. Käsitykseni mukaan kaikki meni, mutta riitti. Tämä oli tiukasti budjetoitu tapahtuma kuitenkin.

Minkälaisia ideoita tuli jatkoa ajatellen?

Minusta esimerkiksi se oli kivaa, että varsinaisen fantasian artistit ja kuorot esiintyivät viikonlopun aikana muutenkin. Esimerkiksi Iiro Rantala soitti sekä fantasiassa että sunnuntaina Sibelius-kodissa, ja samoin The Holylla oli lyhyt osuus fantasiassa, mutta sen jälkeen erikseen keikka torilla. Niistä on tullut kiitosta.