Kanta-Häme

Antti Karrimaa siirtyy Hykin rehtoriksi

Hämeenlinnan opetuspalveluiden tilaajapäällikkö Antti Karrimaa siirtyy maaliskuun alussa Hämeenlinnan yhteiskoulun rehtoriksi.

Karrimaa sanoo olevansa uudesta tehtävästä innoissaan.

– Tällainen mahdollisuus avautui ja kun minulta kysyttiin, olenko kiinnostunut tehtävästä, vastasin myöntävästi. Hyk on mielenkiintoisessa tilanteessa, kun uusi alakoulu on juuri valmistunut ja yläkoulun ratkaisuja aletaan suunnitella, Karrimaa sanoo.

Kaupunginjohtaja Timo Kenakkala päätti Karrimaan siirrosta reilu viikko sitten. Asian valmistellut palvelutuotantojohtaja Päivi Raukko kertoo, että rehtorin virka päädyttiin täyttämään ilman avointa hakua muun muassa voimassa olevan rekrytointikiellon takia.

– Kaupunginhallitus päätti viime syksynä rekrytointikiellosta, joka koskee esimiehiä sekä asiantuntija- ja hallintotehtäviä. Tämä liittyy kaupungin uuteen organisaatioon, jota valmistellaan parhaillaan ja joka astuu voimaan kesäkuun alussa.

Uudessa organisaatiossa Karrimaan nykyinen virka lakkaa.

– Nyt ovat käynnissä muutosyhteistoimintaneuvottelut, joiden aikana etsitään uusia tehtäviä niille henkilöille, joilta menee virka alta, Raukko kertoo.

Hykin rehtorin virkaa on joulukuusta alkaen hoidettu sijaisjärjestelyin. Yhteiskoulun nykyinen rehtori Arto Nykänen jää eläkkeelle maaliskuun alussa.

Raukko kertoo, että Hykin yhteydessä mietittiin myös avointa hakua. Se olisi varmasti myös kiinnostanut hakijoita, sillä Tuomelan avoin oppimisympäristö ja siihen liittyvä pedagogiikka ovat herättäneet huomiota laajasti.

– Toisaalta totesimme, että Antti Karrimaa on virkaan kelpoinen, ja hän tuntee Hykin tilanteen perinpohjin. Hän on ollut mukana suunnittelemassa sekä Nummen että Tuomelan uusia oppimisympäristöjä, ja Kalvolan kunnan aikaan hän toimi nimenomaan yhtenäiskoulun rehtorina, Raukko sanoo.

Tilaajapäällikön tehtävää ei täytetä uudestaan, vaan tehtävät jaetaan muiden sivistystoimen viranhaltijoiden kesken. Kesäkuun alusta alkaen Päivi Raukko toimii kaupungin sivistys- ja hyvinvointitoimialan toimialajohtajana.

Nykyisen hallintosäännön mukaan koulujen rehtorit valitsee palvelutuotantojohtaja eli Raukko opetuspalvelujen palvelujohtajan Mika Mäkelän esittelystä. Uuden organisaation hallintosääntö on vielä kesken.

Karrimaan siirrosta päätti kaupunginjohtaja Timo Kenakkala, sillä kunnallisen viranhaltijalain 24. pykälän mukaiset siirrot virasta toiseen kuuluvat kaupunginjohtajan toimivaltaan.

Karrimaa täytti viime kesänä 60 vuotta. Hän työskenteli ennen Hämeenlinnan kuntaliitosta Kalvolassa aluksi koulutoimenjohtajana ja myöhemmin rehtori-sivistystoimenjohtajana. HÄSA

Päivän lehti

20.10.2020

Fingerpori

comic