fbpx
Kiekko Urheilu

Antti Pennanen myöntää, että Nuorten Leijonien esitys MM-jäillä jätti mietittävää – "Pukukopissa oli kiukkuisia pelaajia"

Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkue alisuoritti rajusti Kanadaa vastaan ja sai kovan kylvetyksen. Päävalmentaja Antti Pennanen uskoo edelleen siihen, että Nuorten Leijonien käsi nousee vielä lyömään luun kurkkuun.
Antti Pennasen valmentama alle 20-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkue pelaa MM-mitaleista. Kuva: Antti Aimo-Koivisto

Kanada-ottelusta puhuttiin jo pitkään alkulohkossa todellisena mittarina Nuorille Leijonille sen suhteen, missä todellisuudessa mennään ennen pudotuspelivaiheeseen siirtymistä.

Suomen osalta ottelu jätti kuitenkin enemmän ilmaan kysymyksiä kuin se antoi vastauksia.

Ottelun alussa Suomen alle 20-vuotiaiden miesten maajoukkue oli pelissä vahvasti kiinni ja pyöritti peliä Kanadan päädyssä ja Kanada ei päässyt ottelun kuudella ensimmäisellä minuutilla laukomaan kertaakaan Leevi Meriläisen vartioimaa maalia kohti. Ensimmäinen laukaus kuitenkin upposi ohjauksesta sisään ja siitä alkoi Nuorten Leijonien painajainen.

Kanadan tehokas vyörytys johti nopeasti Kanadan pääsyyn kolmen maalin karkumatkalle ennen Samuel Heleniuksen kavennusta erän lopulla.

Toinen erä oli kokonaisuudessaan Suomelta myös heikko ja Kanada karkasi jo tavoittamattomaan 5–1-johtoon. Lopulta Kanada voitti ottelun 6-3.

Selvää oli, että Nuorten Leijonien lauma jättänyt itsestään kaikkein vakuuttavinta kuvaa, jos puhutaan mestaruustason suorittamisesta ja voittajan luonteesta tässä MM-turnauksessa.

Hämeen Sanomien Edmontonista tavoittama päävalmentaja Antti Pennanen myönsi, että ottelu jätti paljon mietittävää myös valmennusjohdolle.

– Aloitimme ottelun hyvin ja siinä ehti jo tulla hyvä kutina joukkueesta. Meillä oli hyvä game plan otteluun ja alussa laukaukset taisivat olla meille 5–0. Kolmesta ensimmäisestä maalipaikastaan Kanada teki kuitenkin kolme maalia ja siinä henkisesti vähän tiltattiin, Pennanen luonnehti.

– Toinen erä meni läpi sormien, mutta kolmanteen saatiin sentään jonkinlainen kiri. Kanadaa vastaan on vaikea pelata, kun he eivät meinaa antaa mitään. Peli oli jotenkin sekava ja heidän tehokkuutensa sai meitä hieman tolaltaan. Maalit tulivat vähän silmille ja ne halvaannuttivat meitä. Peli meni jahtaamiseksi.

Nuorten Leijonien otteissa huolestuttavaa oli, että esimerkiksi alkusarjan aiemmissa otteluissa vahvasti esiintynyt Roni Hirvosen, Aatu Rädyn ja Joakim Kemellin muodostama ykkösketju katosi kuvasta.

– He tietävät itsekin, että nyt pitää parantaa. Tämä ei ollut heidän päivänsä, Pennanen tyytyi toteamaan.

Kanada on joukkue, jonka riveissä on nykyisiä ja tulevia NHL-pelaajia. Siitä kyydistä moni pelaaja jäi kauaksi ykkösketjun lisäksikin.

Vaisuksi jäi myös aiemmin turnauksessa tehokkaana pyörinyt ylivoimapelikin. Kolmannessa erässä Suomelle tarjottiin oljenkortta kiivetä lähemmäksi, mutta minuutti minuutilta mahdollisuudet valuivat hiekkaan, vaikka yksi ylivoimamaali syntyikin.

– Pukukopissa oli aika kiukkuisia pelaajia, Pennanen kertoi.

Pennanen sanoi ottelussa Kanadan pelanneen pudotuspelijääkiekkoa, kun Suomi jäi runkosarjajääkiekon tasolle.

– Oli siellä hyvääkin, mutta moni asia pelissä jäi vajaaksi. Pieniä asioita pitää arvostaa, niistä hyvä peli kuitenkin koostuu, Pennanen muistutti.

– Tämä on kuitenkin taas iso mahdollisuus oppia jotain ja näitäkin tarvitaan. Esimerkiksi, että mikä on vaade pelistä ja miten siihen pitää vastata. Emme me niin hyviä ole, etteikö kaikkia tarvittaisi mukaan. Tämä ottelu kertoi myös, että maalineduspelissä olimme perässä ja esimerkiksi neljäs maali oli halpa.

Pennasen mukaan joukkueen jänne ei vielä kestänyt täyttä ottelua.

– Parhaimmillaan pelataan mallikasta jääkiekkoa, mutta jänteen täytyy kestää. Koetetaan keskittyä olennaiseen.

Pennanen ei kuitenkaan heitä kirvestään kaivoon yhden tappion vuoksi. Kaikki on lopulta tässä MM-turnauksessa edelleen Nuorille Leijonille auki. Vastoinkäymiset voivat olla jopa eduksi, jos ne osaa käsitellä oikein.

– Uskon, että näin tulee käymään.

Puolivälierissä toiseksi omassa lohkossaan päätynyt Suomi kohtaa Saksan.

Menot