fbpx
Kanta-Häme

Antti Rinne: Sote-ratkaisussa mukana erittäin vaarallinen kehityskulku

Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne suhtautuu penseästi sote-ratkaisun päätökseen päästää yksityinen sektori mukaan. Rinteen mukaan tästä on huonoja kokemuksia Ruotsista.

– Pahimmillaan sote-ratkaisut avautuvat yksityisen sektorin temmellyskentäksi. Se tarkoittaa, että kustannukset nousevat pitkässä juoksussa, ja pienituloisten mahdollisuudet saada laadukkaita palveluita rajoittuvat. Tämä on minusta erittäin vaarallinen ja huono kehitys, Rinne toteaa.

Hän muistuttaa myös, että sote-ratkaisusta puhuttaessa on keskitytty terveyspalveluihin, kun taas sosiaalipalveluiden puoli näyttää jääneen ainakin keskustelussa huomiotta. Myöskään rahoitusmallin laatiminen ei tule olemaan helppoa.

– Kun kuntien palvelut siirtyvät itsehallintoalueille, kysymys on historiallisesta veromuutoksesta. Malliksi pitäisi tulla sellainen vaihtoehto, joka ei sitten vaihtuisi hallituksen vaihtuessa.

Vaikka hallituksen hajoaminen olikin lähellä, Rinteen mukaan sdp ei käynyt keskusteluja hallitukseen liittymisestä. Perjantaina puolue ehti jo ilmoittaa, että se ei lähtisi hallitukseen muuten kuin uusien vaalien kautta.

Menot