Kanta-Häme

Antti Toivanen tekee Sp-Kodista suurta kiinteistövälitysketjua

Hämeenlinnalainen Antti Toivanen, 36, ryhtyy rakentamaan Sp-Koti-ketjua yhdeksi Suomen suurimmista kiinteistönvälitysketjuista. Hän otti tällä viikolla vastaan ketjun toimitusjohtajan tehtävät.

– Tavoitteena on nostaa Sp-Koti neljän suurimman ketjun joukkoon. Se on kova tavoite, mutta mahdollinen, sanoo Toivanen.

Sp-Koti on säästöpankkien franchising-ketju, joka perustettiin vuonna 2010. Kiinteistövälityksestä vastaavat paikallisesti yrittäjät. Ketjulla on 53 toimistoa ja runsas 150 välittäjää.

– Tavoitteena on perustaa toistakymmentä konttoria lisää. Meillä on vielä paljon paikkakuntia, joissa ketjulla ei ole toimintaa.

Asuntokauppa ei elä parasta mahdollista aikaa. Asuntokauppoja tehdään pienistä asunnoista, mutta suurten asuntojen kaupankäynti takkuaa pahasti. Toivasen mielestä Sp-Kodille tarjoutuu nyt myös tilaisuus.

– Moni iso ketju on supistanut toimintaansa ja lakkauttanut konttoreitaan. Me näemme, että tässä on kasvun paikka. Tilaa riittää.

Valinta tehtiin…viime syksynä

Kaikki säästöpankit eivät ole lähteneet mukaan Sp-Koti-ketjuun. Kanta-Hämeessä ketjun osakkaana ja kumppanina on Lammin Säästöpankki. Kantapankki sen sijaan toimii yhteistyössä Autiotalot LKV:n kanssa.

– Valtaosa säästöpankeista on mukana Sp-Koti-ketjussa. Säästöpankit ovat itsenäisiä, emmekä tiedä, mitä ne pitkässä juoksussa tekevät, Toivanen sanoo.

Antti Toivanen on ollut Hämeenlinnan Seudun Osuuspankissa yritysrahoituspäällikkönä ja tehnyt töitä Huoneistokeskuksessa useissa erilaisissa tehtävissä. Hän on ollut muun muassa Huoneistokeskuksen paikallisjohtajana Hämeenlinnassa ja ketjun kenttäjohtajana. Toivanen erosi liiketoimintajohtajan paikalta viime lokakuussa, jolloin hänet valittiin uuteen tehtävään.

– Kilpailukielto kesti tähän asti. Sovimme, että nimitys julkistetaan vasta nyt, kun otan tehtävän vastaan, Toivanen kertoo.

Toivanen asuu ja aikoo edelleen asua Hämeenlinnassa.

– Koti pysyy Hämeenlinnassa. Ei millään muulla paikkakunnalla ole näin loistavaa sijaintia valtakunnalliseen toimintaan. (HäSa)

Päivän lehti

8.4.2020