Kanta-Häme

Anttila ääniharava jäsenäänestyksessä

Forssalainen kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila keräsi eniten ääniä keskustan Etelä-Hämeen piirin jäsenäänestyksessä koskien tulevia eduskuntavaaleja. Anttila sai viikonloppuna käydyissä vaaleissa annetuista 939 äänestä 211.

Keskustan Etelä-Hämeen piirin kansanedustajaehdokkaat asetetaan piirin syyskokouksessa 18. lokakuuta Lopella. Piirin puheenjohtaja Timo Silván kertoo, että ehdolle asetetaan seitsemän henkilöä. Viisi piirin jäsenäänestyksessä eniten ääniä saanutta ovat varmoja ehdokkaita, kaksi voidaan valita listan ulkopuolelta.

– Ulkopuolelta voidaan nimetä ehdokkaita, mikäli esimerkiksi alueellinen tai sukupuolijakauma on kovasti epätasapainossa, tai jos listan ulkopuolelta nousee esiin kiinnostava nimi, Silván sanoo.

Täten muut varmat ehdokkaat ovat hämeenlinnalainen eläinlääkäri Marjatta Rahkio, loimaalainen maatalousyrittäjä Timo Kaunisto, jokioislainen vanhempi konstaapeli Rami Lehtinen ja loppilainen agrologi Asko Niemelä.

Kevään eurovaaleissa ehdolla olleen forssalaisen Johanna Häggmanin nimeä ehdokaslistalla ei näkynyt, eikä Anttilan eduskunta-avustajana työskentelevä Häggman ole siis lähdössä ehdolle.

– Sain kovasti puheluita, pyyntöjä ja jopa painostusta lähteä ehdolle. Mietin pitkään, mutta tässä tilanteessa puolueen etu menee edelle. Jos meitä olisi Forssasta kaksi naisehdokasta, äänet saattaisivat jakaantua. On tärkeää, että keskustalla olisi seudulta kansanedustaja, Häggman muotoilee.

Kaikkiaan Hämeen vaalipiiristä valitaan 14 kansanedustajaa. Eduskuntavaalit järjestetään ensi huhtikuussa. (HäSa)

Päivän lehti

1.11.2020

Fingerpori

comic