fbpx
Kanta-Häme

Anttila: Viiden suuralueen malliin ei pidä mennä

Forssa

Keskustan kansanedustajan Sirkka-Liisa Anttilan mielestä sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistuksessa on pidettävä kiinni hallitus viime marraskuussa sopimasta 18 maakunnan aluejaosta.

– Meidän ei pidä mennä niin sanottuun viiden miljoonapiirin eli viiden yliopistollisen keskussairaalan malliin, josta julkisuudessa on keskusteltu. Se keskittäisi helposti kaiken toiminnan suuriin kaupunkeihin. Lisäksi erikoissairaanhoito on Suomessa jo nyt kaikkein kattavimmin ja toimivimmin järjestetty, sanoo Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän hallituksen puheenjohtajana toimiva Anttila.

Hän muistuttaa, että kaikkein tärkeintä on ihmisten pääsy lääkäriin ja ylipäätään hoitoon.

– Perusterveydenhuollon palveluja on parannettava etenkin suurissa kaupungeissa, joissa on viikkojen jonot kiireettömään hoitoon. Uudistamisen lähtökohdaksi on otettava perusterveydenhuollon ja peruserikoissairaanhoidon nivominen enemmän yhteen, kuten olemme tehneet Forssan seudulla.

Sirkka-Liisa Anttilan mukaan Forssan seudun tulokset osoittavat kiistatta järjestelmän toimivan hyvin tehokkaasti ja asiakkaan näkökulmasta erittäin hyvin lähipalveluina tuotettuina.

– Siksi vetovastuu pitää olla maakunnilla. Lähipalvelut pitää pystyä turvaamaan, ja tehokkaimmin se tapahtuu maakuntien johdolla ja toimesta. Hyviä ja jo toiminnassa olevia ratkaisuja ei saa purkaa valtiovallan toimesta.

Menot