Kanta-Häme

Anttilan jättämä  tyhjiö täyttyy aluksi pop upilla

Tavaratalo Anttilan tyhjästä liiketilasta kauppakeskus Goodmanissa käydään parhaillaan neuvotteluja.

Heinäkuussa konkurssiin menneen Anttilan vuokrasopimus Hämeenlinnassa päättyi syyskuun alussa, ja liiketilat tyhjenivät lopullisesti syyskuun alkuviikoilla. Kauppakeskusjohtaja Eeva Jauron mukaan Goodmanilla ei ole rästissä olevia vuokrasaatavia Anttilan konkurssipesältä.

– Tiloista käydään tällä hetkellä neuvotteluja, mutta mitään julkistettavaa ei vielä ole, kertoo Jauro.

Anttilan jättämästä tyhjiöstä on tällä hetkellä Jauron mukaan kiinnostunut useampikin toimija. Ensi hätään tiloihin on kuitenkin tulossa Autokeskuksen popup-autokauppa.

Autokeskus vuokraa itselleen Anttilan käytössä olleesta 3 000 neliömetrin liiketilasta noin puolet eli alakerran. Autotalonjohtaja Mika Heikinheimo kertoo, että tiloihin tulee esille yhtiön myymiä automalleja.

Autokauppa on vuokrannut tilan itselleen pariksi kuukaudeksi, ja liike avataan pimeän kaupan iltana 30.9. ja sulkeutuu marraskuun lopussa.

Tilassa toimivat liikkeen autokauppiaiden lisäksi Ammattiopisto Tavastian liiketalouden opiskelijoita harjoittelussa.

– Tarkoitus on viedä autokauppaa sinne, missä ihmisiä liikkuu. Päätimme kokeille, kun kuulimme, että tilaa olisi joksikin aikaa kauppakeskuksessa vapaana, Heikinheimo toteaa.

Yhtiö on miettinyt Kauppakeskus Tavastian opiskelijoiden kanssa tehtävää yhteistyötä, ja Autokeskus päätti myös toteuttaa sen samalla popup-kauppansa kanssa.

Heikinheimon mukaan harjoitteluaan suorittavia opiskelijoita on kaikkiaan parikymmentä, mutta heitä on vuorossa kerrallaan pari–kolme.

Jauro on luottavainen sen suhteen, että kauppakeskus tulee saamaan Anttilan tiloihin pitkäaikaisen vuokralaisen. Hämeenlinnassa Anttilan liiketilat veivät yli 11 prosenttia koko kauppakeskuksen liiketilasta.

– Prosentuaalisesti Anttilan tilat ovat olleet isot kaikissa kauppakeskuksissa, joissa he ovat olleet. Eiköhän tässä silti hyvin käy, Jauro sanoo.

Goodmanin tiloista on Jauron mukaan ollut pääsääntöisesti noin pari prosenttia tyhjänä, jos Anttilan tyhjää tilaa ei oteta lukuun.

Syyskuun puolessavälissä Goodmania vuokraava NCC markkinoi viittä tyhjää liiketilaa, joista pienin on 50-neliömetrinen ja suurin 181-neliöinen.

– On selvää, että suuressa kauppakeskuksessa vaihtuvuutta on jonkin verran, toteaa Jauro.

Hämeen Sanomat ei tavoittanut Anttilan konkurssin pesänhoitajaa Mikko Tiilikkaa.

Menot