Kanta-Häme

Puolustusvoimat raivaa Ahvenistonjärvellä lokakuussa, järvellä ja ulkoilureitillä käyttörajoituksia

Raivaustyö alkaa maanantaiaamuna kuvan oikeassa reunassa näkyvällä järven itäreunalla. Kuva: Esko Tuovinen
Raivaustyö alkaa maanantaiaamuna kuvan oikeassa reunassa näkyvällä järven itäreunalla. Kuva: Esko Tuovinen

Poliisi ja puolustusvoimat sulkevat osan Ahvenistonjärvestä sekä sitä kiertävästä ulkoilureitistä raivaustöiden takia ensi maanantaista lähtien.

Maauimalan puoleisella järven itärannalla on täydellinen uintikielto 7.-25. lokakuuta alueella, joka on rajattu punaisilla poijuilla ja Puolustusvoimien varoitusnauhalla. Koko järvelle on myös asetettu täydellinen laitesukelluskielto samalle aikavälille.

Muulla järvellä on uiminen kielletty arkisin kello 8-16.15 välisenä aikana. Käytännössä uiminen on sallittu siis vain järven länsipuolella arkisin kello 16.15 jälkeen sekä viikonloppuisin.

 

 

Poliisin mukaan liikkumista rajoitetaan maauimalan puoleisilla lenkkeilypoluilla järven itärannalla raivausten edetessä.

Puolustusvoimat-nauhalla rajatuilla alueilla liikkuminen on ehdottomasti kielletty.

 

Hämeen poliisi ja raivauksen käytännön järjestelyistä vastaava Panssariprikaati eivät vielä kerro, mitä alueelta etsitään ja raivataan.

Panssariprikaati järjestää maanantaina tiedotustilaisuuden, jossa raivauksesta kerrotaan enemmän.

Puolustusvoimilla oli sodan jälkeisinä vuosikymmeninä tapana hävittää vanhoja ammuksia ja räjähteitä upottamalla niitä vesistöihin. Ahvenistonjärven lähellä sijaitsee muun muassa entinen puolustusvoimien kasarmialue Poltinaholla. HäSa

 

Uutista päivitetty 4.10. klo 11.50: Poliisi ja panssariprikaati eivät kerro mitä järvestä etsitään.