Kanta-Häme

Apparan sopimus on valmistumassa

Ahveniston olympiakeskuksen tuleva toiminta alkaa hahmottua. Kaupunki on jatkanut neuvotteluja asiasta hämeenlinnalaisten TG Klubbenin kanssa.

– Sopimusluonnos on tulossa elämänlaatulautakunnan käsittelyyn 12. helmikuuta ja sen jälkeen kaupunginhallitukseen, kertoo tilaajapäällikkö Päivi Joenmäki.

Asia on Joenmäen mukaan edennyt suunnitelmien mukaan. Hämeenlinnalaisen, muun muassa uimavalvontapalveluja tarjoavan TG Klubbenin puolelta vetovastuussa on toimitusjohtaja Aki Helander.

– Tähtäin on ensi kesässä, mutta sopimus on kuitenkin aika monimutkainen. On paljon asioita, joista pitää sopia, Joenmäki luonnehtii.

Käsittelyyn tuleva perussopimus pitää yllä nykyiset olemassa olevat toiminnot, kuten uimavalvonnan ja kahvilan, mutta ei esillä olleita wibit-vesipuistoa ja Flow park -seikkailupuistoa.

– Vesi- ja seikkailupuistot käsitellään erillisinä. Niillehän tarvitaan erikseen muun muassa luvat.

Sopimus ei Joenmäen mukaan pidä sisällään mitään varsinaisesti uutta toimintaa, mutta TG Klubbenin yhteistyökumppanit ovat sitä Ahvenistolle tuomassa.

– Alueen kehittäminen jätetään aika pitkälle yrittäjälle sekä alueelle perustettavalle yhteistyöryhmälle, sopimuksella sitä ei tehdä, tilaajapäällikkö Päivi Joenmäki sanoo.

Rakennukset hiljattain kunnostettu

Ahveniston olympiakeskuksen rakennusten ylläpito on mukana tehtävässä sopimuksessa, mutta tällä hetkellä Joenmäen mukaan monet siihen liittyvät asiat ovat vielä neuvotteluvaiheessa.

Olympiapuiston suojellut rakennukset on kaikki viime vuosien aikana kunnostettu, kahvilarakennus viime keväänä. Maauimalan laaja peruskorjaus ja uudelleenrakennus valmistuivat viime kesäksi.

– Tällä hetkellä keskustellaan muun muassa kahvilarakennuksen keittiöstä eli siitä, pitääkö sille tehdä jotakin.

Neuvottelut koskevat myös maauimalan aukioloa ja esimerkiksi siivousta.

Maauimalan varsinaisesta teknisestä ylläpidosta vastaa Päivi Joenmäen mukaan tulevaisuudessakin Hämeenlinnan liikuntahallit oy.

Apparan kahvilatoimintakin on siirtymässä TG Klubbenille tai sen mahdollisesti Ahvenistoa varten perustamalle uudelle yhtiölle.

Yhteistyökumppaneista on vetäytynyt kahvilatoiminnan jatkamisesta aikaisemmin kiinnostunut ravintoloitsija Mika Partasen Mikest oy. Sitä vastoin Lasten liikunnan tuki on edelleen mukana liikuntapalveluiden järjestäjänä.

Helander vastuussa

TG Klubben on tunnettu hämeenlinnalaisten Jari Roiveen ja Aki Helanderin yrityksenä.

Hämeenlinnan uimaseuran entinen toiminnanjohtaja Roive sai viime marraskuussa Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa seitsemän kuukauden ehdollisen vankeustuomion kirjanpitorikoksesta ja törkeästä kavalluksesta.

– Asiasta on keskusteltu, sanoo tilaajapäällikkö Päivi Joenmäki. Hänen mukaansa Aki Helander vastaa Ahveniston tulevasta toiminnasta TG Klubbenin puolesta.

Aki Helander kertoo, että Ahveniston suunnitelmat ovat edenneet kesällä ja syksyllä kaavaillulla tavalla. Tavoitteena on hänen mukaansa, että toiminta alkaa ensi kesänä.

– Kuukauden päästä on enemmän kerrottavaa, kun kaupunginhallitus on asian käsitellyt.

Vesi- ja seikkailupuistot ovat Helanderin mukaan edelleen suunnitelmissa mukana.

– Niistä käydään keskusteluja koko ajan, eli miten ja missä aikataulussa ne toteutetaan. Aikataulu on vielä kysymysmerkki. (HäSa)