Kanta-Häme Janakkala

Ari Laivola on muuttanut pois Janakkalasta protestina kuntaa kohtaan

Jo aiemmin hän ilmoitti eroavansa kunnanvaltuutetun toimesta.
Ari Laivola ehti toimi valtuutettuna lähes kolmen kauden ajan. Kuva: Riku Hasari
Ari Laivola ehti toimi valtuutettuna lähes kolmen kauden ajan. Kuva: Riku Hasari

Kunnanvaltuutettu Ari Laivolan (kok.) ero valtuustosta etenee. Kunnanhallitus päätti maanantaina, että se esittää valtuustolle, että valtuusto myöntäisi Laivolalle eron tämän luottamustoimista.

Laivola ilmoitti erostaan jo 20. huhtikuuta kunnanvaltuuston kokouksen päätteeksi. Syyksi hän mainitsi muun muassa kunnan ”veivaamisen” Hopealahti-hankkeessa, jossa hän itse on osakkaana. Hänen mukaansa elinvoima Janakkalassa jää kateuden ja pikkusieluisuuden jalkoihin.

Nyt virallisessa käsittelyssä Laivola ilmoittaa eronsa syyksi myös sen, että on muuttanut pois kunnasta.

Etsii talonpaikkaa

Puhelinhaastattelussa Laivola kertoo Hämeen Sanomille, että hän asuu tällä hetkellä Riihimäellä. Lopullista asuinpaikkaansa hän ei ole vielä päättänyt.

– Etsiskelen nyt paikkaa, mihin rakentaisin uuden talon. Minun piti rakentaa uusi koti Turengin Hopealahteen, mutta sehän ei nyt onnistu.

Hopealahteen piti tulla hotelli, kerrostalo ja pientaloja, mutta nyt koko hanke on kaatumassa. Kunta julisti alueelle rakennuskiellon huhtikuussa, ja maanantaina kunnanhallituksen oli määrä päättää koko maakaupan purkamisesta. Tiistaina kunta kuitenkin tiedotti, että neuvotteluja pyritään kuitenkin vielä jatkamaan.

Vaikka Laivola itse on muuttanut, Laivolan sukutila on ja pysyy Janakkalan Tanttalassa. Laivola kertoo, että hän ei ole 19 vuoteen asunut tilallaan, vaan sen lähellä sijaitsevassa omakotitalossa. Nyt omakotitalo on myyty.

Sukutilalla on pitkät perinteet.

– Vaarini pappa osti Monikkalan kartanon ratsutilan vuonna 1916.

Lähes kolmen kauden valtuutettu

Laivola ehti istua valtuustossa lähes kolme kautta. Kokoomusryhmän puheenjohtajana hän toimi kymmenen vuotta viime kokoukseen asti.

Laivolan tilalle valtuustoon nousee kokoomuksen 1. varavaltuutettu Marjo Torkkel, joka on tuttu kasvo viime valtuustokaudelta. Valtuustoryhmän puheenjohtajaksi on valittu Marko Ahtiainen.

Lisäksi Laivola on ollut vaalilautakunnan jäsen, Hämeen maakuntaliiton yhtymävaltuuston jäsen sekä Kiertokapula oy:n hallintoneuvoston jäsen. Niihin valtuusto valitsee hänelle seuraajan. HäSa

 

Päivän lehti

6.7.2020