Kanta-Häme

Arja Korisevan ja Jyrki Anttilan konsertissa kuullaan koskettavimmat laulut

Huipputenori Jyrki Anttila ja kansan rakastama tangokuninkaallinen Arja Koriseva vierailevat Verkatehtaalla helmikuussa. 

Korisevan ja Anttilan kemiat toimivat esiintymislavalla erinomaisesti, sillä he ovat pitäneet yhteiskonsertteja aiemminkin, esimerkiksi Ilmajoen Musiikkijuhlilla.

Tulevan konsertin ohjelmisto sisältää sykähdyttäviä suomalaisia lauluja sekä klassisen musiikin että viihdemusiikin arkistoista.

Luvassa ovat muun muassa tangot Hurmio ja Rannalla, isänmaallinen Jääkärimarssi sekä upeita viihdekappaleita, kuten Kun aika on, Enkelin silmin, Sinun silmiesi tähden ja Romanssi. Duettona kuullaan esimerkiksi kaunis ja koskettava Jotain jää elokuvasta Kaksipäisen kotkan varjossa.

Konsertin nelihenkistä orkesteria johtaa klarinetisti-saksofonisti Kimmo Leppälä, joka on esiintynyt useiden suomalaisorkestereiden kanssa.   

Seinäjoen Tangomarkkinat vuonna 1989 voittanut Arja Koriseva on viihdemaailman suursuosikki, joka on hurmannut ihmisiä ympäri Suomen. 

Koriseva on toteuttanut useita loppuunmyytyjä konserttikiertueita ja levyttänyt yli kymmenen pitkäsoittoa, joista yhdeksän on myynyt vähintään kultaa. 

Lisäksi hän on esiintynyt niin televisiossa kuin teatterissakin. Koriseva on osallistunut kahdesti kansainvälisiin laulukilpailuihin sijoittuen molemmilla kerroilla kolmen parhaan joukkoon, ja hänet on palkittu Suomen suosituimpana naisartistina ja tv-esiintyjänä.

Vahvaääninen oopperatenori Jyrki Anttila on ollut kiinnitettynä Suomen Kansallisoopperaan vuodesta 1998 lähtien. 

Hän on opiskellut laulua muun muassa kansainvälisestikin tunnetun basso Jaakko Ryhäsen johdolla. 

Anttila on vieraillut oopperarooleissa niin ulkomailla kuin Suomen maakuntaoopperoissakin. Lisäksi hän on konsertoinut muun muassa Yhdysvalloissa, Japanissa, Australiassa, Ruotsissa sekä suomalaisten orkestereiden vierailevana solistina.

Erityisenä intohimonaan Anttila kokee Wagnerin musiikin, ja hän onkin esiintynyt useissa Wagnerin päätenorirooleissa.  

Jyrki Anttila on voittanut vuonna 1997 järjestetyn Someron valtakunnallisen tenorilaulukilpailun ja vuonna 1999 Tampereella järjestetyn Opera Grand Prix- kilpailun.

Yhteiskonsertti
Arja Korisevan ja Jyrki Anttilan konsertti Lauluni aiheet sunnuntaina 19.2. kello 15 Verkatehdas, Hämeenlinna.

Päivän lehti

20.10.2020

Fingerpori

comic