Kanta-Häme

Arjanlinnan asuntojen kohtalo yhä auki

Wetterhoffin alueeseen kuuluva Arjanlinnan tulevaisuus on vielä ratkaisematta. Rakennukset omistava Pohjola Rakennus on etsinyt sijoittajaa Arjanlinnan kiinteistöön, jotta rakennukseen tulisi vuokra-asuntoja.

Hankekehitysjohtaja Harri Kivirannan mukaan yksi sijoitusyhtiö oli ollut vuonna 1933 valmistuneesta rakennuksesta kiinnostunut, mutta tarjousaika kului lopullisesti umpeen.

– Tarjousaikoja tietysti jatketaan tarpeen mukaan, mutta tällä hetkellä neuvottelut eivät vielä edenneet maaliin, Kiviranta kertoo

Omistusasunnotkin mahdollisia

Arjanlinnalla tarkoitetaan Wetterhoffinkadun suuntaista 3-kerroksista rakennuksen osaa, ja sen omistaa tällä hetkellä Pohjola Rakennus.

Toistaiseksi rakennuksen saneerausta ei toistaiseksi ole aloitettu. Rakennuksen kadunpuoleinen reuna on suojeltu, joten ulkoasu tulee saneerauksen yhteydessä pysymään samana.

Arjanlinnan takana olevat rakennukset Värjäämö ja Maijala purettiin viime kevättalvella, ja purettujen rakennusten tilalle on valmistumassa uusia senioriasuntoja.

Sijoittajan löytymisestä ei Arjanlinna ole kuitenkaan kiinni, mutta se mahdollistaisi vuokra-asuntojen toteuttamisen.

Kivirannan mukaan Pohjola Rakennus voi myös alkaa myydä kiinteistöjen varauksia itse. Kun sitovia varauksia on riittävästi, saneeraustyöt voisivat alkaa.

Tällöin Arjanlinnaan tulisi uusia omistusasuntoja.

Kohteen tulevaisuus selvinnee kevään aikana. (HäSa)